Waterleiding voor bijgebouw

SofieDM

 • #1
Beste,

Mijn vriend en ik willen een tuinhuis plaatsen, waarbij we een kraantje met regenwater willen. Momenteel ligt er een wachtbuis in een blauwe flexibele mantelbuis. Deze buis hebben we ongeveer 80 cm onder de grond gelegd zodat deze vrijgesteld is van vorst.

De vraag is nu, die buis dient opnieuw naar boven te gaan om uit te komen in de betonplaat. Natuurlijk ligt de buis daar niet meer zo diep. Dient het stuk daar geïsoleerd te worden? Zoja, moet de blauwe flexibele mantelbuis eraf gehaald worden of mogen we gewoon buisisolatie rond de wachtbuis plaatsen? We willen natuurlijk geen scherpe bocht maken met de buis, dus deze begint te hellen, ongeveer 50 cm voor de buis uit de betonplaat gaat komen.

Alvast bedankt!

Groetjes,
Sofie
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  De buis van isolatie voorzien heeft geen zin. Als de buis een aantal uren onder 0 is zal deze toch bevriezen. Het bevriezen duurt wel iets langer als zonder isolatie.
   
  • Like
  Waarderingen: SofieDM

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu