Waterleiding verstopt?

Decrypt

  • #1
Hoi mensen, ik hoop dat jullie me met het volgende probleem kunnen helpen.
Ik heb een huis van zo'n 20 jaar oud gekocht en wou in de douche een wc plaatsen. De water-aanvoer en de afvoer zijn al aanwezig, maar met de water-aanvoer heb ik een probleem.

Er komt (bijna) geen water uit! :cry:
Ik heb er een kraan op gemonteerd en als ik die een week dicht houdt en hem vervolgens open draai lijkt het alsof er een kleine luchtdruk op zit en er komen vervolgens iets van 6 druppels water uit, maar daarna niets meer. Laat ik hem weer een poos dicht dan komen er vervolgens maar weer een paar druppels uit en ontsnapt er wat lucht.
Er lijkt dus wel water te zijn, maar waarom het bij een paar druppels blijft?

Ik heb met een meter gekeken waar de leidingen lopen en dit kraantje is een aftakking van de leiding die vanaf beneden (meterkast) naar boven (cv) loopt. De aftakking is een meter lang denk ik. Een andere aftakking is die van de douche en die werkt prima.

Wat ik al heb gedaan:
- Kraan open en dicht meerdere malen terwijl ik de douche-kraan open en dicht draaide. (misschien iets met druk dacht ik)
- Niet lachen... De luchtbedpompt op zuigen gezet en deze tegen de kraan gehouden terwijl ik pompte. (Misschien iets verstopt dacht ik)
- Met een koperen kabel (van dat 220volt-kabel) geprobeerd op iets misschien te kunnen doorprikken.

Het alles heeft niet mogen helpen. Misschien waren me ideeën wel prima, maar had ik niet het juiste matriaal. Of misschien heeft iemand anders een goed idee?

Alvast bedankt voor jullie reacties!
 

Fiesiekus

  • #2
Lijkt op een zeefje (perlator) die met gruis/zand dicht zit. Even alle kraanonderdelen verwijdere en controleren op verontreinigingen.
 

Decrypt

  • #3
Ik heb een keer de kraan er helemaal af gehad en zelfs dan komt er geen water.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #4
Dan zit er waarschijnlijk ergens een afsluitkraan in de leiding.
 

Fiesiekus

  • #5
Als de leiding vanaf het aftakpunt een meter lang is, vervang je 'm toch gewoon?
 

Decrypt

  • #6
Frank: De leidingen lopen achter de tegels en met een metertje kon ik zien dat dit kraantje op een teestuk zit van de leiding die naar de cv loopt. Dus volgens mij is er geen afsluitkraan. Ik heb nog in de meterkast, op zolder en in de kruipruimte gekeken of er toch nog ergens een kraantje is, maar niets gevonden.

Fiesiekus: De leidingen lopen achter de tegels dus dat wordt dan breken. Vandaar dat ik liever eerst een andere oplossing probeer te vinden. Maar als die er niet is... Is het lastig op er een nieuw stuk aan te zetten bij een ingebouwde leiding? Of loop je dan snel de kans op lekkage? is het verstandiger om een nieuwe leiding te trekken? Of is het repareren goed te doen?
 

Fiesiekus

  • #7
Wat wil je repareren?
 

Ralph

  • #8
Je zou toch denken dat het in dat T-stuk moet zitten. Als het kan laat je de druk erop en tik je eens flink aan alle kanten op dat T-stuk met een hamer.
En als het een knelkoppeling is, misschien ff losdraaien en kijken of er dan water komt.
 

Decrypt

  • #9
Fiesiekus: Als er zo geen manier blijkt te zijn om er water uit te krijgen, dan kan ik of alles openbreken en er een nieuw t-stuk en leiding op zetten. Of ik kan dat laten voor wat het is en een nieuwe leiding plaatsen.

Ralph: Er eens flink tegenaan tikken ga ik onthouden en proberen als het zover is dat ik de boek moet openbreken. Dank je.

Is het een goed plan om met een compressor er druk op te zetten of zo?
 

Ralph

  • #10
Ik denk dat een trekveer meer kans van slagen zal hebben. Neem de dikke ijzeren versie en niet dat dunne plastic geval. Voer de trekveer de leiding in tot het stopt en dan goed stoten. Als je dit doet met de waterdruk er op trek dan ff een regenpak aan........hoewel......zwembroek kan ook bedenk ik me nu zo naar buiten kijkend :mrgreen:
 

Decrypt

  • #11
Haha :super: trek een zwembroek aan.

Ja sorry, maar het tappunt (weet niet hoe dat heet) waar je de kraan op draait zit ook in de muur afgewerkt. Dat zorgt dus voor een kleinere doorgang en een haakse hoek. Daar krijg ik voor geen mogelijkheid een trekveer doorheen. Daarom had ik het met een koperen kabel geprobeerd Een gestripte 230volt kabel. Maar dat hielp helemaal niks.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #12
Waterleidingdruk van de andere kant erop kan msschien de verstopping opheffen.
Bij de aansluiting van de kraan kunt u een slang aansluiten, het tee-stuk verwijderen en de druk erop.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu