Watergedragen parketlak met kuren ?

Dinkieplinkie

  • #1
Ik heb mijn parket vloer van maple lamelparket geschuurd met een parketschuurmachine, en vervolgens met een roller mat gelakt met Hermadix parketlak op waterbasis. Nu vertoont de gedroogde lak echter op sommige plaatsen een soort fijne netstructuur .... iemand enig idee wat dit kan zijn ?
 

H@ns

  • #2
Ik vermoed dat er vocht onder de lak zit, dit geeft namelijk witte melkachtige wolken in de laklaag.
Wellicht kan één van de verfspecialisten hier wat meer over zeggen en vooral wat er tegen te doen is!
Ik zal 'm eens verplaatsen want feitelijk is het een verf/lak probleempje.
 

Dinkieplinkie

  • #3
Ja bedankt, tis ook gezelliger hier ...
Om te verduidelijken, het is een "craquele"-oppervlak, en 't zit in de laklaag, voelt ook wat ruwer. De leverancier had geen idee, ik dus ook nog steeds niet, vocht was 't niet, leek wel of de lak te snel droogde en dus niet strak trok. Heb inmiddels geschuurd en laatste laag met de kwast eroverheen gezet, nu wel strak, maar ik blijf nieuwsgierig naar oorzaak.
 

H@ns

  • #4
Craquelé duidt meestal op problemen met de onderlaag, vettigheid of vluchtige stoffen. Het kan ook een lakprobleem zijn, verkeerde verdunner of slechte menging van bindmiddel en lakbestanddelen.
Het zal moeilijk worden de werkelijke oorzaak nu nog te achterhalen. Misschien kun je een restant uit de pot of de hele pot zelf terug sturen naar de fabrikant en vragen of er iets mis is met de lak.

Verder wacht ik even op de reacties van Kees de schilder en Mdecor, zij hebben de ervaring dus wellicht kunnen ze daaruit putten...
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #5
Craquele effecten kunnen ontstaan door een reactie van de watergedragen lak met stoffen in de ondergrond, maar meer in het verschil van droogtijd.

Mogelijk heeft u op de ene plaats meer lak in de roller gehad dan op de andere, en bent u op de aangetaste plekken wederom met de natte roller over de reeds aantrekkende onderlaag gegaan.

Moeilijk vanaf afstand te beoordelen.
 

Dinkieplinkie

  • #6
Ik denk inderdaad het laatste, bedankt voor het meedenken, mag een slotje op.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu