Waterdruk/hydrofoorpomp Amsterdam

STvDV

  • #1
Beste klussers,

Voor een gebouw, gesplitst in appartementen met vier verdiepingen in Amsterdam (jaren 30) zijn we vanuit de VVE op zoek naar info over het volgende:
Het bovenste appartement (3e en 4e verdieping) ervaart een lage waterdruk, waardoor de douche niet goed werkt en af en toe ook de werking van de cv-installatie beperkt. De bewoners hebben bij de VVE dan ook het verzoek geplaatst een hydrofoorpomp te laten installeren op de plek waar de waterleiding vanuit de straat binnenkomt.

Omdat begane grond, 1e en 2e verdieping ditzelfde probleem niet ervaart (wat enigzins logisch is, met name voor lager gelegen appartementen, echter zou op 2 hoog ook enig effect verwachten) willen we wat meer info omtrent de zin/onzin van deze maatregel en andere factoren waar we rekening mee moeten houden.
- Zijn er mensen die ervaring hebben hiermee / soortgelijke situatie?
- Zijn er mogelijk andere oorzaken voor het gebrek aan druk op de 3e en vierde verdieping, gezien de overige appartementen geen last ondervinden?
- Zijn er ook andere opties? (bijv. pomp in waterleiding op 3hoog - wat is effect op waterdruk van appartementen hieronder?)
- Is hier nog geluid(soverlast) van te verwachten?
- Wat is de te verwachten energietoename van zo'n pomp?
- Wat zijn te verwachten kosten voor aanschaf en installatie?

Groeten en alvast bedankt!
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #2
Leg deze vraag eens weg bij een van de drotere pomp/drukverhoger fabrikanten. zijn er meerdere.
duivel....r, grund......ss, enz.
Om een drukverhoger op de begane grond te plaatsen om de druk op 3de en 4de te krijgen zul je op iedere verdieping drukreduceers dienen te plaatsen, en af moeten gaan regelen deze houden de druk constant.

De oorzaak is dat veel waterleidings bedrijven om kosten te besparen de voordruk hebben laten zakken.
Het is aan de pand eigenaars om hier mee om te gaan.

En door deze drukverlaging komen somige hoogbouwen nu in de problemen, maar als alles goed is uitgerekend kun je een drukverhoger plaatsen bij binnen komst mits hier de ruimte voor is.

Maar u kunt de bedrijven gewoon uw probleem voorleggen en hun een offerte laten opstellen.
over kosten en prijsstellingen word op het forum geen mededelingen gadaan.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #3
-pomp op 3 hoog kan niet, als daar de druk al te laag is. Even ervan uitgaande dat er geen hele dikke aanvoer leiding ligt, is er daar te weinig aanvoer.
-als de huidige leidingen gunstig liggen kan het simpelweg één hydrofoorinstallatie worden voor de (2e) 3e en 4e verdieping. De BG en 1e (en 2e) blijven dan gewoon zonder pomp aangesloten.
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #4
Ja en straks verlagen ze de druk nog verder en dan moet je weer alles aanpassen. Ze zijn wettelijk verplicht 150 Kpa /1.5 bar.
Met een minimale voordruk op je tappunt van 1 bar en bsh 1.5 bar. Red je het op de eerste verdieping ook al niet.
Dus vandaar de drukverhoger voor de gehele installatie met drukreduceers op iedere verdieping
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu