Wasmachineafvoer verlengen?

Junior

  • #1
Ik wil mijn wasmachine 1,5 meter verplaatsen om zo de ruimte in mijn washok efficiënter te benutten. Aanvoerslang heb ik vervangen voor een langere, nu kom ik voor de afvoer helaas 50cm te kort waardoor ik de afvoerslang van de wasmachine niet meer in de afvoerbuis kan hangen.

In eerste instantie dacht ik aan het verlengen of vervangen van de afvoerslang, dit blijkt alleen "niet" mogelijk op de machine zelf en naar ik begrijp ook niet verstandig.

Nou vraag ik mij af of ik de afvoerpijp (40mm pvc) kan aanpassen door er een stuk van +/- 50cm horizontale pvcbuis tussen te zetten?

Kan helaas geen foto maken op het moment maar betreft hier een soortgelijke afvoer als deze



Het onderste knietje is er bij mij alleen niet, dit is in mijn geval een schroefkoppeling die aansluit op een stuk vaste pijp dat rechtstreeks de betonnen vloer in loopt.

Mijn bedoeling is dus eigenlijk soortgelijk als op de foto. Ik wil de onderste schroefkoppeling (op 30cm hoogte van de grond) losdraaien hier een bochtje opzetten, vervolgens een stuk van +/- 50cm horizontaal en daarna weer een een bochtje omhoog om de buis op uiteindelijk net als in de huidige situatie (en op de foto) weer op 1meter hoogte te laten eindigen.

Zou graag willen weten of ik dit zo kan aanpakken omdat ik dit voor het eerst doe en lekkage uiteraard wil voorkomen.
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #2
Geen probleem als die maar iets afloopt(op afschot).

Eerst de bocht lijmen en de andere kan je weer met een schroefwartel doen of lijmen.

Misschien een beugeltje plaatsen voor het doorzakken.
 

Junior

  • #3
Wow, dankje, das nog eens snel!!

Bestaan er overigens ook bochtjes met schroefkoppeling welke horizontaal uitkomen en andersom?

zou mn 'probleem' een stuk eenvoudiger maken voor het aansluiten van het stuk horizontale buis of zal ik toch moeten gaan zagen en lijmen?
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #4
Die schroefbochten bestaan wel,maar zijn niet zo stevig ze gaan los of gaan los en lekken waardoor er meestal gelijmd word.

Je hoeft maar de wartel eraf te halen met de ring,daarop lijm je een bocht en aan de andere kant gebruik je als je wilt die schroefbocht of lijmen.

 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu