Wasmachineafvoer aansluiten op afvoerputje

NiekR

  • #1
Een vraagje,

Onze wasmachine staat in de badkamer, maar deze wil ik hier graag weg hebben. In de bijkeuken zit een afvoerputje (zie foto). Kan ik op dit afvoerputje de wasmachine afvoerset aansluiten? Dus deksel van het putje eraf en de pvc afvoerset hierop ? Stroom (bijkeuken is een aparte groep) is hier al aanwezig en ander apparatuur staat er niet.

685_2160 (1).jpg
 

Kaajee

  • #2
Ja dat kan op die manier. Nog makkelijker is wellicht eerst proberen met een rubber manchet rechtstreeks in het putje en kijken of dat ook werkt, scheelt je veel werk.
Google maar eens....
 

ADDave

  • #3
Het afvoerpunt moet minimaal op zo'n 60cm hoogte zitten, anders loopt de wasmachine te snel leeg.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Dat hangt wel van het model wasmachine af.
Er zijn (veel) wasmachines, waarbij de afvoer eerst naar boven gevoerd wordt en de afvoerslang daarna pas naar beneden gaat. Bij die wasmachines kun je de slang direct op het putje laten lozen.

Bij wasmachines die hun afvoerslang aan de onderkant, direct aan de afvoerpomp hebben zitten (vaak de budget apparaten), kan direct afvoeren naar het putje inderdaad een probleem opleveren. In dat geval gebeurt er wat @ADDave al aangaf. Dan zou je een afvoerpijpje moeten contrueren, zodanig dat de slang minstens de minimale hoogte heeft.

In de handleiding van de wasmachine staat aangegeven indien er een minimale hoogte nodig is.

Let er wel op, dat het deksel van het putje niet tegeleijkertijd de stankafsluiter (sifon) vormt. In dat geval zou je namelijk iets anders moeten bedenken om toch een stankafsluiter te realiseren. Want open rioollucht in je huis is niet aangenaam.
 

Kaajee

  • #5
Klopt, kijk even in de manual, hieronder zie je ook een voorbeeld uit een handleiding die wel rechtstreeks op een putje toestaat bijvoorbeeld.
Screenshot_20230723_110928_Chrome.jpg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu