Wasmachineafvoer door muur mogelijk?

Peterpub2

  • #1
Ik heb al op de site gezocht, maar mijn situatie is toch weer even anders, denk ik.

De situatie: ik moet een 40mm wasmachineafvoer aansluiten op een buiten liggende pvc rioolbuis van 110mm. Op die 110mm buis zit al een Y-stuk 40mm voor de afvoer van cv-condenswater, dat door een dun slangetje via een 80mm mantelpijp vanaf de cv-ketel door een 50cm dikke muur naar buiten loopt - zie de afb. (De tyleenslang is van een buitenwaterkraan, en loopt door dezelfde mantelpijp; in de mantelpijp is nog voldoende ruimte over voor een 40mm pvc-buis)
Hieronder een situatieschets, een aanzicht van de mantelpijp binnen en een aanzicht van de mantelpijp buiten.



Recht onder die naar binnen komende mantelpijp is nu een gemetseld platform, waarvan het bovenvlak ca. 90cm onder de mantelpijp zit.

Om te vermijden dat ik de buitenliggende 110mm pvc-buis moet uitgraven en openzagen, zou ik de wasmachine met een 40mm pvc T-stuk willen aansluiten op de 40mm stomp die nu gebruikt wordt voor de condenswaterafvoer (die dan op de andere poot van het T-stuk wordt aangesloten). Die stomp ligt een cm of 10 boven de mantelpijp.

Ik zou het platform voor de wasmachine nog wel iets kunnen verhogen, maar de afstand mantelpijp-wasmachineplatform kan niet minder worden dan ± 85cm. En voor de aansluiting op de 40mm stomp komt daar buiten de muur dus nog 10cm bij.

Zou dat te doen zijn zonder een dompelpomp te installeren? En waar zou ik de sifon moeten zetten?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Ik zou dat niet doen op riool aan sluiten.

zou eerder een vuilwaterpomp kelder zetten daar de was machine op en dan de afvoer naar dat stuk waar de ketel op aan gesloten is.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu