Wasmachine afvoer verplaatsen

Klusdummie

 • #1
Hallo,
Wij willen onze wasmachine aansluiting en afvoer verplaatsen. Onze vraag gaat met name over de afvoer.
De aansluiting en afvoer zit op zolder, deze is 5.7 meter breed. Wij willen de wasmachine van de ene kant van de zolder naar de andere kant verplaatsen. Om de wasmachine op de oorspronkelijke afvoer aan te laten sluiten willen wij in de vloer frezen en daar een afvoerbuis leggen. Dit betekent wel dat er een horizontale afvoerbuis komt te liggen van ruim 5 meter. Kan dit niet voor verstopping gaan zorgen en hoe is dat eventueel te voorkomen? Is het aan te raden om bij de wasmachine minder diep te frezen dan bij de oorspronkelijke afvoer (op afschot frezen zeg maar)?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Frank

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Wat voor soort vloer heeft u?
  Je moet sowieso op afschot werken.
  Als je 5mm per meter neemt (en dat is al aan de krappe kant) heb je al 25mm plus 40mm (liever 50mm) voor de leiding plus nog 10 mm voor aansmeren zit je al op 75 (85) mm.
  Dat kan je niet zomaar over de hele lengte uit een betonvloer gaan frezen.

  Je kan ook met een afvoerpomp en een veel dunnere leiding gaan werken een zgn broyeur.
   

  Klusdummie

  • #3
  Hoi Frank,
  Had geen idee van het bestaan een broyeur (ik doe mijn forumnaam wel eer aan). Heb even wat info gezocht en dat klinkt als een goed alternatief. Begrijp ik goed dat je deze aan de wasmachine aansluit, vervolgens met een dunne buis koppelt aan de afvoer en deze werkt dan automatisch het water weg zodra dit een bepaald peil bereikt?
  Op internet kwam ik deze tegen:
  SUPERMAX: Voorzien van alle denkbare aansluitingen zoals WC/douche/ bad/keuken/wasmachine etc. Deze broyeur kan een constante heetwatertemperatuur aan van maar liefst 90 graden. De afvoer is instelbaar en heeft een uitgang van 22mm, 32mm of 40mm.

  O ja, het betreft een betonnen vloer.
   

  Frank

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Inderdaad zoiets bedoel ik.
  Je hebt verschillende soorten betonnen vloeren, bijvoorbeeld een vloer van kanaalplaat:

  als je daar in gaat frezen komt het niet goed.
  Maar ook in gewapend beton kan je dus in de wapeningsmatten terechtkomen met zo'n diepte en dus over de hele lengte de sterkte aantasten.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu