Wasmachine afvoer overstroomt bij afpompen

RubenO

  • #1
Hallo beste helpers!

Weer een probleem waar ik graag jullie hulp bij kan gebruiken.

Sinds gisteren stroomde de afvoer van de wasmachine over. Heel vervelend met laminaatvloer en houten voeren. Het vocht kwam helaas langs de muur lopen in mijn kantoor een verdieping lager. Dit is overigens de eerste keer ooit dat dit gebeurt. Voor het perspectief: Wij gebruiken sinds eind september dit jaar de afvoer van de wasmachine zoals die is aangelegd ooit. Gewoon machine neerzetten en slang erin. Verder geen problemen gehad... tot nu.

Ik gok dat ik een gedeeltelijke verstopping heb, als ik het zo her en der lees, wij wassen vrijwel alleen maar 30 graden en heel af en toe 60. Toch wil ik graag jullie advies!

Om dit proberen te verhelpen heb ik 2x ongeveer 1,5L koken water gemengd met soda door de afvoer gespoeld en 1x met alleen kokend water. Dit stroomt prima weg en komt verder niet omhoog, maar het wordt niet met hoge snelheid / druk erin gegoten. Echter is een grootdeel van de afvoer horizontaal en ben bang dat dit niet helemaal het probleem verhelpt. Ik heb nog geen was aan proberen te zetten om te kijken of dit hiermee is verholpen.

Met de huidige aangelegde afvoer, wat kan ik hieraan verbeteren?
Het is allemaal een propwerk en helaas heb ik geen sifon en daar is in deze constructie ook nog echt ruimte voor denk ik. Als dat wel zo is, hoor ik het graag! De buizen lijken 40mm diameter te hebben Dat staat op het stickertje in ieder geval van het koppelstuk van de was-/spoelbak afvoer.

Dit is de huidige situatie (de hogere horizontale buis is de afvoer van de was-/spoelbak):
De lagere afvoerbuis loopt, voor zover ik kan zien, ongeveer 3-5 meter door, mogelijk verder.

WhatsApp Image 2022-12-14 at 11.43.11.jpeg WhatsApp Image 2022-12-14 at 11.43.10.jpeg
 
Laatst bewerkt:

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
eigenlijk is de buis te klein voor die lengte, beter een 50mm nemen.
En zoals de slang er in zit sluit ie hermetische af en kan er geen lucht bij komen zodat het water ook niet goed weg kan.
BV een rietje aan zuigen water en je houd je vinger er op dan wil het niet weg pas als je die weg pakt dan loopt het water weg.
En de leiding die overzij loopt heeft een hydrauliche afsluiting zodat daar ook geen lucht bij kan.

1671034829974.png
 
  • Like
Waarderingen: RubenO

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu