Wasdroger Miele vastgelopen?

Dvdhorst

  • #1
Hallo, mijn Miele wasdroger (Novotronic Azora C) is helemaal vastgelopen. Hij heeft de laatste was niet drooggekregen en de trommel is niet meer te draaien. Als ik 'm aanzet klinkt een soort 'brom' alsof de motor niet op gang kan komen. Iemand enig idee? Ik heb 'm al willen open maken, maar we weten niet hoe - en met welk type gereedschap die bouten los gaan... Help?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Anders ga in contact met een reparateur die kan de machine door meten wat er aan de hand is.


Succes
 

Dvdhorst

  • #3
Ja, dat kan altijd nog, maar we zouden graag zelf de achterkant openkrijgen om te kijken of we snappen wat er mis kan zijn. Maar welk gereedschap moet je hierbij gebruiken? Met wat wij in huis hebben lukte het niet.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #4
Waarschijnlijk en Torx schroevendraaier.
Zijn het schroeven met een stervormige kop in plaats van een kruis?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
Anders plaats eens een foto daar van wat je los wilt halen.
 

Dvdhorst

  • #6
Inmiddels lijkt het erop dat de achterwand bij Miele niet los gemaakt kan worden. Mogelijk moet via imbusbouten in de trommel iets met de achterwand loskunnen. Dit is een foto van de trommel:
 

Tommy-ON3TD

  • #7
Gaat open door in de 2 gaatjes links en recht van het midden een T30 te steken en los te draaien.

Als je de 6 schroeven rondom ook losdraait dan neemt het achterste binnenpaneel er ook af. Dit krijg je niet door het gat.

Om makkelijk te werken haal je best het bovenpaneel er af.

Vermoedelijk zit er een te hoge stof ophoping op je vilt en je rolwielen vooraan.

Boodschap is groot onderhoud = volledig opendoen en opkuisen.

grts

edit: kan de achterkant een luikje open voor de weerstand ?
en kijk eens met een lampje door die gaatjes voor je er een schroevendraaier in duwt, dan weet je wat ik bedoel...
 

Dvdhorst

  • #8
Dit gaan we morgen proberen (hij staat in een donkere schuur), bedankt en ik laat het vervolg nog even weten!
 

Dvdhorst

  • #9
Er is even wat tijd tussen gaan zitten (griep/werk) maar nu hebben we weer een poging gedaan. Bedoel je schroeven IN de trommel? Want de enige schroeven zijn die rondom, en die hebben we er al uitgehaald. De binnenring, middelste twee gaten, we zien er niets zitten als we met een lampje schijnen. En de twee links/rechts van het midden; dat is toch afhankelijk van de stand van de trommel? Of bedoel je schroeven op een andere plek?
We hebben wel met schroeven aan de voorkant wat speling gekregen, maar aan de linker-voorkant blijft het paneel ook muurvast zitten. Of we hier nog iets weg kunnen halen??? De voorkant zou als een soort paneel weg moeten kunnen draaien, maar of we dan zijn waar we wezen moeten, weet ik ook niet...
 

Tommy-ON3TD

  • #10
Linksvoor 2 of 3 schroeven aan de condensbak.

Dan de schroeven rond de ingang achter het deurpaneel (5 of 6?) als je het elke dag doet raak je de tel kwijt :-)

Daarna een rukje en lichtjes naar boven trekken en hop deurtje open.

Als het nog niet lukt kan je het klemmetje dat de deur vasthoud links onder losmaken.

Grts
 

Dvdhorst

  • #11
Hallo, bedankt voor de reactie.
Ja, dat klopt, zo ging ie open kwamen we later achter. Maar daar konden we niet zien waardoor de trommel vastzat (aandrijfriemen o.i.d. niet in beeld).
Toen de bovenkant, uiteindelijk ook los gekregen, maar daarmee alleen bovenkant trommel te zien. Als je die een kant op duwt (gaat zwaar) klinkt er een soort ratelend geluid. Lagers?? We hebben dus nog niet in beeld gekregen wat het probleem veroorzaakt. Nog suggesties? Vragen ons ook af of het een dure reparatie (plus voorrijkosten) dreigt te worden en het dan nog de moeite waard is. Het is wel een Miele van 12 jaar, maar stond wel een een koude schuur. Mocht je nog ideeën hebben dan hoor ik het graag.
 

Dvdhorst

  • #12
En hoe het afliep: We waren bezig de droger weg te halen omdat een monteur had geadviseerd om niet meer te repareren; het zou te duur worden. Toch nog een keertje aangezet en: hij deed het weer!
Waarschijnlijk was er door bevriezing van water/onderdelen e.e.a. vast gaan zitten, wat na een poosje weer ontdooid was!
Bedankt nog voor de tips, en ik hoop nog lang plezier van de droger te hebben, maar probeer nu wel de schuur vorstvrij te houden!
 

Dvdhorst

  • #13
Dit hoofdstuk kan dus afgesloten worden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu