Warmwater valt weg bij douche

Kevinn1998

  • #1
Hallo,

Het probleem is dat het warmwater blijft wegvallen tijdens het douche (valt naar 5min weg, binne 30sec weer warm en valt weer weg naar 1-2 min en blijft zo doorgaan) we hebben de geiser al keer vervangen maar het probleem is er nogsteeds (hebben nu een Bosch GWH11 CON F15S0795) hebben ookal de waterbesparende dingen in de thermostaatkraan eruit gehaald en gezorg voor betere ventilatie (dachten dat de rookgasbeveiliging geactiveerd werd dat was het ook niet en weet nu geen raad meer. Heeft iemand een idee waar het aan ligt

Alvast bedankt
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Gaat het warme water alleen uit bij het douchen?

Of zijn er meer plekken waar minder warmwater komt

en is de koudwaterdruk wel hoog genoeg.
 

Spijk

  • #3
Een standaard thermostaatkraan in combinatie met een geiser geeft vaak problemen. Een Geiser heeft een tapdrempel, tap je minder slaat de vlam uit. Met andere woorden, heeft jou geiser een tapdrempel van bijvoorbeeld 3 liter per minuut en je kraan tapt er maar 2,5 gaat je geiser aan en uit slaan. Resultaat, elke keer als je geiser uit slaat krijg je even koud water als je staat te douchen.

Volgens mij zijn er inmiddels wel speciale thermostaatkranen op de markt die ook op geisers kunnen. Maar een standaard thermostaatkraan op een standaard badgeiser, dat wordt vaak geen gelukkig huwelijk.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Probeer eens te douchen, terwijl de warme kraan van de wastafel zachtjes loopt. Blijft de douche dan wel warm, dat is er inderdaad te weinig afname van warm water.
 

Kevinn1998

  • #5
Mijn fout, we hebben geen helemaal geen thermostaatkraan maar een mengkraan, mischien nog enig idee waar het dan aan kan liggen
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Controleer eens de perlators van wastafel en de douche kop

laat de kraan van douche ook eens stromen zonder aan gekoppelde douche slang.

had de gebruiksaanwijzing bekeken maar je kunt de vermogen ook naar beneden draaien zodat minder heet water geeft.


handleiding gwh11

er zit ook een zeefje in de koudwater toevoer in de geiser deze kan ook vuil zijn.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu