Tijdelijke warmwater leiding opties.

Myrok24

  • #1
Hi, ik zal het kort proberen uit te leggen. Ik wil tijdelijk ergens warm water vandaan halen ivm een oude douche aansluiten (zit alleen nog koud aan) voor een overbruggingsperiode ivm verbouwing badkamer.

Nu twijfel ik om of vanuit de voorraadkast in de ruimte ernaast warm water te trekken, maar dan moet er een T stukje komen in bestaande flexibele leiding. Na de verbouwing, wil ik deze dus weer weghalen, dus wordt het een gewoon tussenstukje (of hoe heet dat..). Voordeel: korte afstand afleggen en warme water komt van bovenaf. Nadeel: beetje rare bocht maken, maar vooral daarna een extra verbinding met geen nut..

Of (zie kruipruimte) een stuk verder in de kruipruimte een bestaande verwarmingstoevoer tijdelijk splitsen met T-stuk, leiding van een paar meter leggen (ik gok 6 meter max..) . En na de verbouwing weer gewoon bochtje terug op de verw. buis. Warme water moet overigens wel stukje omhoog weer, kan dat zonder problemen?

Wat is jullie gedachte? Overigens.. moet je ook de cv leeg laten lopen mbt hete water.?

dank!

kruipruinte.png voorraad.jpg
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
In de kruipruimte is verwarming, dus daar kun je geen warm water vanaf nemen want dat is een gesloten systeem.
En de leiding in de kast, weet je zeker dat het een warmwater leiding is, lijkt op een gasleiding.
Je moet wel zeker weten dat het een warm water leiding is, voordat je iets gaat aanpassen.
Maar denk datje beter even een vakman er bij kunt halen, als je nog niet weet dat je geen water af kunt tappen van een cv installatie.
 

Myrok24

  • #3
Ja 100% warm water (de foto is wat chaos :P). Kan je echt helemaal niet de warmwater toevoer afsplitsen van een radiator buis?..

Cv aftappen was meer een algemene vraag mbt heet water uit de leidingen te voorkomen, bij montage.
Ik ga er van uit, CV uitzetten, water hoofdkraan uit , kranen openzetten, en de laatste resten met emmer.
 

Haplo

  • #4
cv en warm water tappen zijn toch 2 heel verschillende dingen. De cv verwarmt met warm water het huis. Dat water zit in een gesloten circuit zoals Peter al aangaf.
Jij wilt warm water hebben voor de douche. Dat zal je toch echt uit een warmwaterleiding moeten halen.
Misschien verstandiger om er iemand die er meer kijk op heeft langs te laten komen?
 

Myrok24

  • #5
ok helder, die verwarming moet ik dan maar niet aankomen (ligt ook verder weg, dus misschien maar beter..). Warm water wordt dan (grof gezegd): stuk eruit knippen en t-stuk er tussen.. Maar inderdaad wellicht via een loodgieter ;) Want zo'n flexibele buis schaar heb ik ook niet in huis..
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu