Warmwater-buffevat weer terugplaatsen?

HansDelft

 • #1
Na vervanging van mijn CVketel (waarbij ik mijn warmwater-buffervat heb laten verwijderen) wil ik een nu grotere douchekop gaan plaatsen. Maar de warmwateropbrengst bij uitgang douchemengkraan is volgens mij te weinig: 10 l/min.
Om de situatie te verbeteren overweeg buffervat weer terug te plaatsen. Mijn vraag is of de warmwateropbrengst hiermee gaat verbeteren.
Als mijn wateropbrengst bij mijn badkraan meet, kom ik op 7,8 l/min. Ketel ingesteld of 65 of 45 graden maakt geen verschil.
Als ik daarnaast met koud water meet, haal ik wel 14 l/min. In beide gevallen is de lengte en diameter (15 mm) van de aanvoerleiding naar badkraan gelijk. Voor warmwater gaat het water natuurlijk door de CVketel en is de leiding (15 mm) ca. 5 m. langer. Ik schat in dat die 5 m. niet het grote verschil kan veroorzaken. Of wel....?
Ik denk/hoop dat als voor warm water de CVketel er tussenuit gaat en de boiler er weer tussen ik een hogere warmwateropbrengst moet kunnen halen. Misschien bijna zo veel als ik nu meet bij het koude water? En dan kan ik de douche nog koud water bij mengen zodat mijn opbrengst nog hoger wordt. Klopt mijn redenatie of niet?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Ingmar89

  Specialist Verwarming
  • #2
  Die 8 liter die je meet is dan 65 graden? Het gaat om mengwater.
  Normaal heb je met 65 graden meer gemengd water uit je kraan. En kan dan meer koud water bij namelijk.
   

  De loodgieter

  Vaste beantwoorder
  • #3
  Wat voor douchekop heb je zitten of wil je gaan plaatsen. en wat voor cv toestel heb je nu hangen?

  John
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu