Warmtepomp met liggende buffervat/wpboiler?

TimR

  • #1
Dag allen,

Ik heb een vraag. We willen de overstap maken naar een warmtepomp icm vloerverwarming. En eigenlijk elke aanbieder die we hebben gesproken wilt er een buffervat of warmtepompboiler bij zetten. In de ideale wereld had ik het feest op zolder geplaatst, maar de aanbieders zetten het liefste alles in de garage. En daar wordt ik toch niet echt blij van. Het kost me redelijk wat ruimte, plus omdat het een werkplaats is, is het op z'n zachtst gezegd niet stofvrij.

Nu zou ik jullie niet lastig vallen of een vat wel of niet op zolder kan met een houten vloer, want daar zou ik een constructeur voor aan de mouw trekken. Maar ik ben wel benieuwd of jullie misschien bekend zijn met liggende boilers of vaten. Als dit bestaat of mogelijk is dan kan ik dit namelijk voorstellen te plaatsen op een loze plek boven de voordeur. 70 cm diameter en 190 lengte, na wat nattevingerwerk meten. Daar zit in 2,5 meter een ondersteuning van drie parallelle stenen muren en dat moet de 400kg (gok) wel dragen, lijkt me. (ook na controle met constructeur). Máár daar moet hij wel voor liggen dus.

Bestaan er al liggende warmtepomp boilers of een liggend vat waar je los een boiler elders plaatst? Leiding werk zou dan max 12m worden tussen de elementen.

Ben benieuwd naar jullie gedachten en ervaringen. Kan dit bijvoorbeeld tussen merken gemixt worden?
 
Laatst bewerkt:

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Ja dat bestaat.
 
  • Dit probleem herken ik!
Waarderingen: TimR

TimR

  • #3
The headhunter schreef:
Ja dat bestaat.
Heb je daar ervaring mee? Kan ik bijvoorbeeld merk A warmtepomp met merk B WpBoiler klakkeloos combineren? Wat zijn de randvoorwaarden?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Een buffervat zal kunnen omdat dit een passief component is. De WP merkt niet van welk merk het buffervat is, en het buffervat zal nooit vragen of het warm water wel door de juiste WP wordt verwarmd. Of het met 12 meter werkt moet de installateur je kunnen vertellen.

Of een cascade-opstelling met een WP-boiler naast de WP gaat werken weet ik niet.
 
  • Like
Waarderingen: TimR

TimR

  • #5
Dank @Walker Ben weer wat wijzer
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu