Warm water kraan weigert

Imthecool1

  • #1
In mijn badkamer (huurhuis) heb ik een wastafel met de meest goedkope kraan die er is (geen thermostatische mengkraan dus)
Als ik hier warmwater tap duurt het soms meerdere minuten voor er enigszins warm water uitkomt, en soms helemaal geen. Echter als ik nu tussendoor de douchekraan (ook geen thermostatische mengkraan) opendraai op warm, dan komt er na enige tijd uit de wastafelkraan wel warm water en ineens veel sneller..hoe is dit mogelijk? Met een goedkope kraan regel je toch alleen de doorvoer en niet de temperatuur..is mijn kraan defect..of iets ergens met de leiding? Naar mijn mening komt het warm water door 1 leiding..

wie weet wat hier het euvel van kan zijn?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Hebt u toevallig een geiser als warmwaterbron ?
 

Imthecool1

  • #3
Zeker, hoezo?
Ik krijg volgende maand een nieuwe hr combiketel :)
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Waarschijnlijk heeft het te maken met de doorstroming van de kraan en/of een defecte membraan van de geiser.
Als er kalk of rommel in het zeefje van de uitloop zit kan de waterstroom te gering worden om de drukstift van het gas omhoog te laten komen, resultaat is een klein beetje of geen warm water.
Bij een defecte membraan komt de stift door een gebrek aan waterdruk niet (voldoende) omhoog.

Draai het zeefje aan het uiteinde van de uitloop er af en kijk wat er gebeurt, dat is snelste te controleren, ik vermoed dat de membraan defect is, of u het er nog een maand mee volhoudt durf ik niet te zeggen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu