Heet water uit koudwaterkraan en uit warmwaterkraan

Roel VH

  • #1
Hoi,

sinds een week of twee is er iets heel raars aan de hand. Ik heb een elektrische boiler voor het warme water in de badkamer. Uit de koudwaterkranen in de badkamer en het washok komt heet water, zo gauw die kranen open worden gedraaid. Nadien koelt het weer af naar normaal. De koudwaterleiding die het water naar de boiler toe leidt, voelt ook warm aan. Terwijl dat de aanvoerleiding is, en die gewoon koud zou moeten zijn.
In het washok heb ik ook alleen maar een koudwaterkraan.

Uit de warmwaterkraan komt ook heet water, alleen duurt het een tijd vooraleer het water warm wordt.
Waar ik voordien snel kon douchen onder behaaglijk warm water, duurt het lang vooraleer ik dat verkrijg, en ik moet ook voortdurend bijstellen.

Ergens vermoed ik dat ik dat laatste kan verhelpen door de mengkraan te ontkalken. Maar waarom de boiler het water in de aanvoerleiding gaat opwarmen, is me een compleet raadsel.
Ik woon in een huurhuis, heb zelf niets gewijzigd aan de opstelling. Ik woon hier nu twee jaar, voordien liep alles normaal.

Heeft iemand een idee wat hier aan de hand kan zijn?
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Het lijkt me dat de oorzaak dan gezocht moet worden in je elektrische boiler.
Is deze van jezelf of van de verhuurder?
In dat laatste geval contact opnemen met de verhuurder want als ook je koud water warm wordt dan is dat zeker niet goed en zou ik er zelf niet aan gaan prutsen maar gewoon de stekker uit het stopcontact trekken want het lijkt erop dat deze nu voortdurend aan het warm stoken is wat je gewoon flink wat geld kost.
Is hij van jezelf dan zit ik te denken aan de thermostaat.
Je zou nog kunnen proberen om de temperatuur van je warm water wat lager te zetten en een paar keer aan deze knop te draaien in de hoop dat hij het misschien weer gaat doen.
 
  • Like
Waarderingen: The headhunter

ADDave

  • #3
Inlaatcombinatie van de boiler is waarschijnlijk kapot.

Verhuurder bellen om iemand langs te sturen of even langs de bouwmarkt.
 

Roel VH

  • #4
ok, dank alvast voor de waardevolle input.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu