Badkraan warm water geeft heel zachte straal

Tteunissen

 • #1
Wij hebben in onze badkamer een badkraan van Dornbracht (type 27 512 890-00, zie foto). Uit de warm water kraan komt echter maar een heel zachte straal, het duurt uren voor het bad volloopt. Andere kranen in ons huis hebben dit probleem niet. Het probleem doet zich ook voor als ik de kraan omzet naar de handsproeier, dus het ligt niet aan de kraan zelf lijkt het. Weet iemand hoe dit op te lossen is?
FED187FA-2FD9-4A03-8936-3D5AA76CFF9F.jpeg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  is de sproeier niet verstopt door dat je het water afgesloten hebt Bij de hand sproeier zit achter in een zeefje.
  Ook de perlator van uitloop kraan is dan verstopt even los halen en door spoelen.
   

  Tteunissen

  • #3
  Dit probleem speelde ook al voordat ik het water afgesloten had. De perlator van de kraan had ik al schoon gemaakt, dit maakte helaas geen verschil. Zou er nog een andere oorzaak kunnen zijn?
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  ja wel er kan een toevoerslang geknikt zijn.
  Dus alleen de douche sproeier?
  Of ook de uit loop?
  En andere kranen waren ok zelfde aantal liters water?
   

  Tteunissen

  • #5
  Het is zowel de kraan zelf als de sproeier waar vrijwel geen druk op zit. Dus daarom vermoed ik dat het probleem in de warmwater kraan zelf zit? We hebben precies dezelfde kraan in onze tweede badkamer, daar speelt dit probleem niet. En ook bij de wastafelkraan in de badkamer waar dit probleem speelt heeft gewoon een normale druk op het warme water.
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #6
  zit deze kraan ingebouwd in deze montage raam?
  1614456222047.png
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #7
  Heb je alleen problemen met warm en niet met koud dus.

  Kan de knop dol zijn dat ie niet goed opent?
  1614456422251.png
   

  Tteunissen

  • #8
  Ja, het probleem is alleen met warm water, niet met koud water. Ik kan niet zien hoe het ingebouwd is (wij hebben hem niet zelf ingebouwd), hij is ingetegeld in de badrand. Zou het probleem hetzelfde kunnen zijn als bij mijn douchekraan het geval was (dus in het binnenwerk zitten)?
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #9
  dat kan best zo zijn ik vermoed dat schroef 5 los zit in 2 en de bovendeel zal wel zwaar gaan met draaien maar omdat greep los zit lijkt het dat ie ver open gaat.
   

  Tteunissen

  • #10
  Ik heb de bovenste delen van de warme en koude kraan geruild, om te kijken of het probleem daar in zat (dus bijv. een losse schroef 5 inderdaad). Dat verandert het probleem niet. Het probleem moet dus in het binnenwerk zitten of lager in de kraan. Ik zal morgen de binnenwerken eens omwisselen om te zien of het probleem wellicht toch daar in zit?
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #11
  en hoe is het gegaan ben even benieuwd hoe het is nu?
   

  Tteunissen

  • #12
  Het duurde even voor ik een vrij moment had en het water er weer af kon halen. Ik heb het binnenwerk van de warme en koude kraan omgewisseld om te zien of het daar aan lag, maar dat maakte geen verschil. Ik vrees dus dat het probleem wellicht inderdaad in een geknikte leiding of iets dergelijks zit.
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #13
  Het zal wel niks uit maken misschien te proberen.
  Dat de toevoerslang kan knikken wil alleen als de doucheslang gedraaid is en heel ver om hoog getrokken is en zo om de warmwater toevoer is gekomen.
  Je kunt kijken als die slang soepel heen en weer gaat.
  Anders moet je met een endoscoop gaan huren of kopen om te kijken via een klein gaatje te boren in de zijkant bad.
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #14
  dit is een tekening hoe ie gemonteerd zit het is niet de 890 maar de 892
  montage 4 gats kraan
  De ruimte achter het bad wat voor muur is het en kan je daar bij.
   
  Laatst bewerkt:

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #15
  Zat nog even over na te denken misschien helpt het als je bovendeel van warm er af haalt en dan met een trekveer die er in het toevoer gat past heen te drukken zodat de knik er uit gaat.
   

  Tteunissen

  • #16
  Dat klinkt als een goed idee, in ieder geval ook om te toetsen of ik een knik tegenkom. Ik ga het van het weekend even proberen. Als dat niet lukt dan vrees ik dat ik toch een professional langs moet laten komen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu