Warm-water hogedrukspuit

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #1
Ik heb een hogedrukspuit thuis voor koud water. Kan ik echter ook (om de grasmaaier even schoon te spuiten / te ontvetten) de tuinslang van de hogedrukreiniger aansluiten op een warm-waterkraan? Ik kan er natuurlijk ook één huren, maar dat is weer erg duur voor die paar tellen dat ik hem nodig heb.
 

Pigion

  • #2
Ik heb sterke twijfels of alle onderdelen in het systeem berekend zijn op HEET water. Ik schrijf speciaal HEET, omdat schoonspuiten met lauw water weinig verbetering zal bregen. Voor effectief schoonmaken kan inspuiten met een detergent ( of afwasmiddel) en even laten inwerken, ook effectief zijn.
Pigion
 

Black Knight

  • #3
Hebben een aantal jaren terug een nieuwe hogedrukreiniger gekocht (bekend geel merk). Die verkoper zei dat als we eens warm water nodig zouden hebben, dat we hem gerust aan de warmwaterkraan mochten koppelen.

Hebben echter ook een staan met warmwaterketel (andere geeft wel veel meer druk),dus nog niet uitgeprobeerd.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #4
Met heet water bedoel ik geen 90*. Ik denk dat 50* i.c.m. een reinigingsmiddel ook wel voldoende zal zijn?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Staat in de handleiding hoe heet het water mag zijn, ik ben er geen voorstander van om water van meer dan 50 graden te gebruiken.
In veel merken zitten kunststof kleppen en die houden niet zo erg van heet water.

Voor het reinigen van de grasmaaier hebt u overigens geen heet water nodig, ontvetten is alleen maar schadelijk, het vet fungeert als bescherming tegen corrosie en voortijdige beschadiging van de lak.
Wanneer er echt veel vet op zit spuit dan wd40 erop, laat dit een kwartiertje intrekken en veeg het vet met een lap of papier weg.

Spuit alleen de kooi of het maaidek schoon en blijf uit de buurt van de motor met een hogedrukspuit om inwendige corrosie en ontstekings problemen te voorkomen.

Een grasmaaier moet eigenlijk na de laatste maaibeurt schoongemaakt worden en niet in het voorjaar.
Doe er gelijk nieuwe olie op, ook dat liefst in het najaar, pas op voor teveel olie, dat is slecht voor de motor.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu