Leidingen vinden lage temp vloer verwarming.

F.B. ten Kate

  • #1
Goedemiddag klus experts.

Wij hebben sinds 31 maart de sleutels van onze eerste koopwoning mogen ontvangen en zijn nu natuurlijk vol overgaven aan het klussen geslagen.

Momenteel ben ik bezig met het vervangen van de toileten door zwevende toiletten. Leuk klusje en gaat aardig, ik zit alleen met één probleem. De woning heeft als hoofd (en enige) verwarming een lage temp vloer verwarming, aangesloten op een warmtepomp etc. Nou zitten er leidingen in de dekvloer gegoten, ik heb alleen geen tekeningen ontvangen waar precies, en het enige dat in de papieren die heb ontvangen staat is: "Boor niet in de vloeren." en "Ga dus niet zomaar in de vloeren boren."

Dat lijkt me opzich logisch maar ik moet het reservoir toch echt vast zetten.

Heeft iemand een idee hoe ik dit kan doen? Ik kwam een andere topic tegen over een infrarood camera maar volgens mij gaat dit niet op bij lage temp vloer verwarmingen, omdat het rustig 24 uur duurt voordat je verschil gaat voelen in de ingestelde temperatuur.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Vraag een leidingtekening bij de aannemer of aan iemand die de leidingen gelegd heeft.
 

Ralph

  • #3
Of je neemt een metselbak ipv een gipsplaatbak. Of je legt eerst een balkje vast tussen de muren op de vloer en boor dat met een hoekanker aan de muur. Daar zet je dan je frame op.
 

F.B. ten Kate

  • #4
Bedankt voor de tips,

Zal zeker dinsdag even de uitvoerder bellen voor het schema. Vind het overigens überhaupt geen slecht idee om een houten balk eerst neer te leggen. Al is het alleen maar om de gipsplaat ook aan de onderkant vast te kunnen schroeven.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Een gipsplaat achter een hangend toilet is geen goed idee, gebruik hier multiplex van 18 mm dik voor.
Gips is te zacht en te slap.
 

F.B. ten Kate

  • #6
Hmm, de handleiding die ik volg noemt toch expliciet watervaste gipsplaat.

Inmiddels zit bij één van de twee toiletten dit ook al op de bekisting, zal er even kritisch naar kijken of ik dit nog wil vervangen met multiplex of niet.
 

Ralph

  • #7
Lekker laten zitten, ik gebruik ook altijd 12 mm gipsplaat voor zulke frames hoor. Belangrijk is dat de gips goed aangeschroefd word aan de onderste staanders. Daar drukt het toilet straks tegen aan en daar mag geen ruimte tussen zitten.
 

Xr8

  • #8
Met een infrarood camera zie je dit soort verschillen echt wel. Nadeel zijn de kosten ervan.

Gips voor de frames is prachtig, heb er al teveel ellende mee gezien. Tegels scheuren vaak, dit is een praktijk voorbeeld. Wat in de handleiding staat zal zo zijn. Wij doen het met plaatmateriaal. Woningstichting keurt bij ons gips direct af.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu