Kärcher HD 650+ hogedrukreiniger start niet als die warm is

Jeroen83

  • #1
Beste,

de Kärcher start gemakkelijk als die koud is. Na enkele minuten in werking geweest te zijn en je de spuit loslaat en de motor stopt maakt die na 20seconden een hard brommend geluid in een poging weer water onder druk te krijgen.
Condensator is vervangen en de spuitkop is schoongemaakt.
de propeller op de elektromotor is makkelijk rond te draaien als die warm door gebruik is met het contact uit. Als het contact aan gaat draait de propellor minimaal en is zwaar door te duwen. Ook maakt die dan een herrie en bouwt geen druk op. Hebben jullie tips wat er aan de hand kan zijn? Als de pomp loopt kan er zonder drukverlies bv 30minuten achter elkaar gebruik van gemaakt worden maar laat je het pistool 1x los kan je uren wachten tot die gekoeld is.
Groet Jeroen
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Waarschijnlijk een lager van de motor die op de rand van vastlopen zit.
 

Jeroen83

  • #3
Hi Jan,

dank voor uw reactie.
AEDE3EF7-10A9-48D5-B444-8654F3E4F9C1.jpeg

gisteren de Kärcher uit elkaar gehaald. Geen afwijkingen in de lagers kunnen vinden. Het pomp gedeelte zag er ook nog goed uit wel iets verkalkt. Ondanks extra invetten en schoonmaak leek er een licht verhoogde weerstand aan de propeller te zitten als de waterpomp opnieuw werd aangesloten. Raad je aan om de ringen om de zuigers van de pomp te vervangen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Zoek eerst de oorzaak voor je er nieuwe onderdelen in stopt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu