Wanden schuur isoleren

Bram.bo

 • #1
Beste Forumleden,

Graag zou ik het advies van vakmensen willen inwinnen over het volgende:

Een aantal maanden geleden is ons nieuwbouwhuis opgeleverd. Hierbij ook een houten schuurtje. Dit schuurtje bestaat uit een plat dak met bitumen, een gegoten betonnen vloer en houten muren met verticale staanders aan de binnenkant.

Nu wil ik graag de muren van mijn schuur van binnenuit isoleren en vervolgens houten platen aanbrengen. Hierdoor kan ik ook zaken ophangen aan de wanden en hoop ik vocht, kou en schimmel buiten te houden zodat ik 's winters mijn tuinkussens, gereedschap en een elektrische fiets droog op kan slaan.

De schuur is in de regel bedoeld voor opslag en ik zal en 's winters geen uren doorbrengen met klussen o.i.d.

Om ruimte te besparen wilde ik tussen de houten balken isolatie aanbrengen om vervolgens op de balken de houten plaat te monteren. Ik lees hierover verschillende meningen maar eigenlijk kan ik niet goed vinden wat voor mijn situatie van toepassing is. Vandaar dat ik jullie om advies wilde vragen.

Ik dacht zelf aan pir tussen de staanders en dan afpurren maar ik ben een leek op dit gebied...

Als het niet verstandig is om te isoleren hoor ik het ook graag, zodat mijn schuur over een paar jaar niet volledig weggerot is ;-)

Een foto zegt meer dan 1000 woorden dus bijgevoegd een aantal foto's van de schuur.


Ik zie jullie reacties tegemoet!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Tiho

  • #2
  Als je niet gaat verwarmen, heeft isoleren geen nut. Droog blijft het door de ventilatie die al aanwezig is.
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  Moderator
  • #3
  Wij hebben een soortelijke schuur, en het advies van de aannemer was 8 jaar geleden: Niet isoleren. En daar ben ik het helemaal mee eens.

  Isoleren heeft alleen nut als je ervoor zorgt dat de temperatuur in de schuur nooit onder de 15 graden komt. Dus zul je een verwarmingsinstallatie aan moeten leggen.

  De aanwezige ventilatie is genoeg om de schuur van binnen droog te houden.

  Mijn duurdere electrische gereedschap ligt sowieso binnen, en de fietsen blijven roestvrij.
   

  Bram.bo

  • #4
  Goeddmorgen,

  Bedankt voor de reacties!

  Ik was inderdaad niet van plan om te gaan verwarmen in de schuur wsnt het is puur voor opslag bedoeld van spullen en fietsen.

  Dus geen isolatie, dat is een duidelijk advies. Is het wel verdtandig om OSB platen tegen de muur te schroeven om de ruimte beter te benutten? Uiteraard zorg ik daarbij dat de ventilatiegaten open blijven.
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  Moderator
  • #5
  Dat kan.

  Er moet minimaal 2-3 cm ruimte tussen het rabat en het OSB zijn om te ventileren, en ook aan de boven- en onderzijde moet je een flinke kier open laten zodat er trek ontstaat. Daarnaast raak je veel ruimte kwijt.
   

  Bram.bo

  • #6
  Bedankt voor de tip.

  Ik zal de platen op de balken schroeven dan zit er voldoende ruimte tussen de rabat en de osb plaat. En dan zorg ik boven en onder voor een ventilatiekier.

  Het kost wel ruimte inderdaad maar dan kan ik tenminste dingen ophangen aan de muur (geen superzware dingen maar een racefiets en tuingereedschap etc.

  Ik zal een dunne OSB plaat gebruiken (niet te dun uiteraard haha) en evt. Holle wand pluggen voor de draagkracht.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu