Wandcontactdoos stroomstoring

Tokkie

  • #1
Hallo,

Vanochtend na een douche (combiketel) hoorde ik een kleine tik en tegelijkertijd was het donker in huis. De aardlekschakelaar lag eruit. Na deze weer ingeschakeld te hebben, ging ik op onderzoek uit. Allereerst dacht ik aan de CV-combiketel, die stond namelijk uit, maar ook de wasdroger die op dezelfde wcd aangesloten is, deed het niet meer.

Het vreemde is nu dat een spanningsmeter wel stroom aangeeft (lampje brandt) , maar toch werkt de wcd niet naar behoren. Een energiemeter geeft wel rond 220 Volt aan, maar na aansluiten van de droger/CV valt de stroom telkens weg op deze wcd. Op een ander stopcontact werken beide apparaten wel.

Hoor graag van iemand hoe ik dit probleem kan oplossen.

Mvg

Wiebe
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
De aansluiting in een lasdoos zijn opgebrand hierfdoor is er slecht contact naar de nul en is er geen stroom mogelijk.
lasdozen open en kijken naar een los contact.
 

Ronald42

  • #3
Kunnen ook nog de aansluitingen in de WCD zelf zijn. Voor U iets openschroeft wel even de spanning eraf zetten. Veiligheid voor alles. Een uitgebrand contact of lasklem herkent U direct en het is dus niet nodig dit gevaarlijker te maken dan dat het is.
Bij twijfel installateur inschakelen.
 

Tokkie

  • #4
Dank voor de snelle response. Ik ga dit morgen gelijk controleren. Achter de wcd zag alles er trouwens ok uit. Kan het alleen de lasdoos in de wand zijn of is de lasdoos in het plafond ook een optie?
 

Tokkie

  • #5
Na opening van de lasdoos bleek al direkt dat de lasklem helemaal gesmolten was. Deze heb ik vervangen en het werkt weer zoals het hoort.
Nogmaals bedankt voor het advies!!
 

Gerrit

  • #6
Bedankt voor de melding. Mooi dat het is opgelost.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu