Driedubbele wandcontactdoos

Bartje1942

  • #1
Ik heb een drievoudige holle wandcontactdoos waar ik een afdekraam voor drie stopcontacten op wil zetten. Helaas zijn de contactdoos niet goed geplaatst waardoor er ruimte tussen zit en er geen drievoudig afdekraam geplaatst kan worden. Heeft iemand ideeën hoe ik dit op kan lossen? Het gaat trouwens om een gipsplaat.

Bij een stenen muur was het makkelijker geweest, dan kun je alles openhakken en vervolgens nieuwe dozen plaatsen en het weer dichtsmeren.

IMG_5548.jpeg
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #2
Bartje1942 schreef:
dan kun je alles openhakken en vervolgens nieuwe dozen plaatsen en het weer dichtsmeren.
Dat kan bij gipsplaat ook hoor. Zou ook niet weten hoe anders.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #3
Het past toch niet en je krijgt er ook geen enkelvoudige ramen op dus je zal hoe dan ook wat moeten.
Dus simpelste oplossing, de dozen er uit halen, dozen aan elkaar verbinden met de koppelstukjes die er bij zitten en terug plaatsen.
Kieren rondom dicht maken/kitten (er is plasterboardfiller in koker voor te koop) en klaar.
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #4
Ik vraag me alleen af of je de dozen nog fatsoenlijk vast gaat krijgen wanneer je de gaten vult met giplsplaatvuller. Zoveel houvast heeft zo'n doos niet...
1000057583.jpg

Ik zou bang zijn dat je het plastic haakje zo door de vuller heen trekt, maar misschien onderschat ik het spul...

Misschien krijg je nog iets voor elkaar als je de dozen opnieuw plaatst en dan de linker en rechter een kwartslag draait zodat de schroeven aan de boven en onderkant terecht komen, dan kun je de contactdozen een beetje horizontaal naar het midden verschuiven. Ik vrees dat het niet genoeg is.

Je kunt natuurlijk altije nog de gipsplaat (deels) vervangen, de muur opnieuw stucen en schilderen en dan de gaten wel op de goede maat boren. :wink:
 

Kaajee

  • #5
Ik zou alle 3 dozen verwijderen dan een (veel/wat) grotere opening in het gips maken, stuk gipsplaat terugplaatsen met nieuwe stukjes hout erachter verstevigen. Dan opnieuw gaten boren/zagen en dan de dozen terugplaatsen met de genoemde verbindingsstukjes.

Edit: lees nu dat @XanderH dat ook zegt.... :mrgreen:

(Of, bij nader inzien, eerst proberen het gat toch zo klein mogelijk te houden en de boel eromheen ook verstevigen met houtjes, zodat de dozen meer vlees hebben om vastgezet te worden. Daarna met de genoemde plaster filler de boel weer dichtsmeren en hopen dat het niet te veel nawerk oplevert)
 
Laatst bewerkt:

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #6
XanderH schreef:
maar misschien onderschat ik het spul...
Idd, dat spul is sterker dan je zou verwachten.
Zo'n tube weeg niets maar dat wat er uit komt plakt goed en wordt ook hard genoeg om er weer iets mee vast te zetten. (natuurlijk wel eerst goed uit laten harden voordat je het gaat belasten maar ook dat gaat vrij snel)
Maar je moet er ook geen centimeters grote gaten mee op gaan vullen (kan ook wel maar dan in meerdere lagen) maar zoals hier dat de dozen net 2mm op moeten schuiven gaat er prima mee.
 

JFW

  • #7
Je kan eventueel kijken of je inbouwdozen boven en beneden ook schroeven hebben i.p.v. alleen links en rechts. Als dit het geval is kun je het inbouwwerk lichtelijk naar rechts en links verschuiven, 1 á 2 millimeter maar hoor maar misschien wil dit net genoeg zijn...

1711359469090.png
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu