Waar flitslicht van alarm plaatsen?

Joost.niederer

  • #1
Ik heb een alarminstallatie in huis en het flitslicht (1e foto) moet nog buiten aan de gevel worden gemonteerd. Kan iemand aangeven waar ik dit ding best kan plaatsen zodat het er professioneel uit ziet (zie foto2, dat is de voorgevel van mijn huis).



 

Fiesiekus

  • #2
Bij mij had de alarminstallateur het over een minimum hoogte waarop ie moet hangen. "Hang 'm daarom op 3.00 meter" zei ie. Maar verder ben ik qua voorschriften niet op de hoogte.
 

Joost.niederer

  • #3
We willen hem ook zo hoog mogelijk hangen zodat een normaal iemand er van buitenaf niet zomaar bij kan.

Nadeel is dat we er om het ding op te hangen zelf ook niet bij kunnen!
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #4
Bijv:


En evt een steiger huren om hem op te hangen.
 

Black Knight

  • #5
Met wat geluk kan je hem dan monteren vanuit het raam erboven en heb je geen steiger/ladder nodig :D
 

Joost.niederer

  • #6
Bedankt, aan die locatie dachten we zelf ook, alleen zit daar (staat nog niet op de foto, sorry) al de vlaggenstokhouder.

Is een etage lager, bovende voordeur onder het grote raam geen optie, of is dat te laag?
 

Joost.niederer

  • #7
Ik dacht zelf nog aan deze plaats, dan hangt hij onder de dakgoot en is ook redelijk beschut:



Ook niet echt handig bereikbaar, maar we willen ergens in de zomer toch wat kozijnen schilderen (beetje erg schraal opgeleverd vorig jaar) dus ik overweeg het huren van zo'n knik-arm hoogwerker of een rolstijger.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #8
Kun je hem niet strak onder de vlaggenstok houder monteren? De zichtbaarheid is dan wel beter ook vanuit het andere straatje.
 

Joost.niederer

  • #9
Ik zal eens kijken buiten, volgens mij moet dat wel gaan. Hij hangt dan inderdaad beter zichtbaar, want ons huis staat precies op een kruispunt. Het straatje Smidsteeg is doodlopend.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #10
Is het alleen een flitslicht of zit er ook een sirene in?
Een buiten sirene plaatsen is nl. volgens de APV vrijwel zeker verboden.

Als het alleen een flitslicht is dan vind ik het een foeilelijk ding en zijn er best mooiere te vinden die veel beter bij het gebouw passen.

Een flitslicht wordt bij ons altijd op 4 tot 4,5m hoogte geplaatst.
Reden hiervoor is dat hij zo buiten handbereik is en ook als 2 man bovenop elkaar staan moeilijk te bereiken is.

Ander niet onbelangrijke reden is dat hoe hoger je hem plaatst hoe moeilijker hij ook voor jezelf te bereiken is.
Als eerste moet er ook nog eens met een kabel naar toe zien te komen.
Als 2e moet je elke keer als je er bij moet een lange ladder zien te regelen.
Officieel behoort dat ding nl. een sabotage contact te hebben en zul je bij elk onderhoud middels een functionele test moeten kijken of die nog goed werkt.

Kun je daarom een plekje lager vinden (zeg maar 1e verd) dan zou ik hem daar plaatsen. is er ook nog een plekje zodat hij niet in weer en wind hangt dan is dat aan te bevelen want ondanks dat ze er voor gemaakt zijn geven de meesten rond de 5 jaar de eerste problemen als ze zomaar lukraak op de gevel zijn gemonteerd.
Zijn ze een beetje beschut dan kunnen ze ook wel 15 jaar meegaan.

suc6

Gerrit
 

Joost.niederer

  • #11
Het betreft in dit geval alleen een flitslicht maar ze hebben ze ook met sirene. Het ding is overigens draadloos en kent een anti-sabotage schakeling. Verwijderen betekent: alarm gaat af.

Ik overweeg overigens om toch een met sirene te kopen. Jij geeft aan dat dat waarschijnlijk verboden is, maar wat als ik het ding toch op hang? Niemand die ziet dat het ding een sirene in zich heeft.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #12
Draadloos betekend vaak toch op de 230V aangesloten, regelmatig accu's/batterijen vervangen of dat hij het op het moment supreme helaas net even niet deed.
Immers hij zal altijd stroom gebruiken om te controleren of hij mee moet gaan flitsen met de rest van het systeem.

Een buitensirene ophangen zal geen probleem zijn, veroorzaak je echter regelmatig geluidsoverlast met dat ding dan hoeft er maar 1 van de buren te bellen en je kunt een proces verbaal verwachten.
Vaak krijg je wel eerst een waarschuwing als je aangeeft dat dat ding er al jaaaaaren hangt, maar in sommige gemeentes is er geen pardon, en direct een boete.

Kijk bij het kopen wel eerst of je systeem wel zoveel stroom kan leveren voor een buitensirene met flitser. Het zal nl. niet de eerste keer zijn dat zo'n draadloos systeem maar 250 mA oid. voor een signaalgever kan leveren terwijl de meeste buitensirene/flitsers toch vaak boven de 500ma zitten.


suc6

Gerrit
 

Ronald42

  • #13
Geen buitensirene ophangen geeft geen enkele meerwaarde. Mensen reageren er niet op en ergeren zich er aan. Wat uiteindelijk wel resulteert in bellen naar de politie maar om te vertellen dat uw sirene weer herrie maakt, ook al is het de eerste keer. Inbrekers laten zich er verder ook niet door afschrikken dus kan het u alleen maar ellende, en een boete opleveren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu