Vreemd probleem met badgeizer Vaillant MAG NL 275/10

JanR

  • #41
Hallo, wees voorzichtig hiermee. Een vaillant MAD 270/10 is een gemoduleerde geiser. dwz, een geiser waarvan de gasklep onmiddelijk wordt afgesloten als er zich een onveilige situatie voordoet. VERHINDER DIT NOOIT. In uw geval is het de trekbeveiliging die ontkoppelt wordt en zo de impulsen van het thermo-koppel onderbreekt zodat de gasklep zich sluit. ( verstikkingsgevaar). Het probleem ligt aan de afvoer van de rookgassen.
De rookgasafvoer gaat in het beste geval recht door het dak en dit met een minimum van 60 cm. Gebruik daarvoor een dubbelwandige dakdoorvoer met gepaste diameter. Indien de rookgasafvoer door een muur naar buiten wordt geleid, plaatst u buiten vertikaal op de rookgasafvoer een T-stuk. bovenop één meter buis en een soort van tregakap. onderaan een stukje buis van ± 20 cm met onerdaan ee verloop naar ± Ø 50.
Deze uitvoering moet je behoeden dat er zich geen terugslag meer voordoet die de trekbeveiliging beïnvloed.
Laat ons iets weten als de zaak al dan niet geklaard is.
succes.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #42
3 bladzijden niet gelezen, das knap.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #43
Een vaillant MAD 270/10 is een gemoduleerde geiser. dwz, een geiser waarvan de gasklep onmiddelijk wordt afgesloten als er zich een onveilige situatie voordoet.
Dit vind ik ook wel apart :?
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #44
Een open T stuk buiten mag ook al lang niet meer gebruikt worden, dus deze informatie is gevaarlijk.

Vr Gr
 

W en d

  • #45
Zeer waarschijnlijk een probleem met rookgasafvoer,deze zit denk ik niet goed gemonteerd waardoor ttb(thermische terugslag beveiliging) aanspreekt.dit kun je idd controleren door je hand boven op de geiser in de open verbinding te houden waar de rookasafvoer de geiser in gaat.wordt het daar warm tijdens ww tappen dan zit daar het probleem
 

Jeronimus

  • #46
Hallo allemaal,

Het warme water stroomt weer rijkelijk! Het probleem (spontaan uitslaan van de vlam) is dus opgelost.

Het uitslaan van de vlam werd veroorzaakt doordat TTB inwerking treedde als gevolg van de rookgassen die niet goed konden worden afgevoerd.
Deze slechte afvoer was te wijten aan de afvoerbuizen welke 90mm in diameter bleken te zijn, waar deze 110mm in breedte moeten zijn voor een Vaillant geiser van dit type.

De afvoerbuizen zijn vervangen en daarmee is het probleem verholpen.

Bedankt voor jullie kennisinbreng om dit te fixen! Hopelijk kan een ander in de toekomst wat met dit item.

Wat mij betreft kan er slotje op dit topic.

vrgr
Jeroen
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu