Vreemd probleem montage Tado op Intergas HRE 36/30A

SvdM

 • #1
Hallo allemaal,
2 weken geleden hebben we een Tado thermostaat en 6 Tado radiatorknoppen gemonteerd. 2 kleine radiatoren in de badkamer en op zolder hebben nog een ouderwetse draaiknop. De oude thermostaat was een Honeywell Round T87M2018. De CV ketel is een Intergas Kombi Kompakt HRE 36/30A.

We merkte dat de ketel soms snachts door bleef verwarmen. Na overleg met Tado de aansluitingen op de ketel gecontroleerd, want zij zagen geen spanning op de Tado thermostaat. Deze zaten al op de Opentherm aansluiting 11 en 12 op de cv ketel en conform de installatie instructies op + en - op de Tado thermostaat. Maar ik meet geen spanning op zowel de aansluiting op de ketel en niet op de draden bij de thermostaat. Op de aan/uit aansluiting 6 en 7 op de cv ketel staat op blokje 7 24V.
Als ik de Honeywell terug plaats, dan doet deze ook vreemd genoeg niets, dwz de display geeft niets meer weer.

Als we de Tado thermostaat eraf halen stopt de ketel na ca. 3 minuten. Als we de thermostaat weer aansluiten en als alle kamers op temperatuur zijn en we zetten 1 van de Tado radiatorknoppen op 25 graden, dan slaat de ketel na ca. 3 minuten aan. Als we overal de temperatuur op 15 graden zetten, slaat de ketel na ca. 3 minuten uit. (In het cv ketel menu staat de nadraaitijd van de pomp op 1 minuut en de wachttijd op 0 min.)

Het lijkt dus te werken, behalve dat alleen 's nachts de radiatorbuizen ook warm blijven en ook de kachel in de badkamer zonder Tado knop wordt heet, maar ook de aanvoerbuizen waar alle radiatorknoppen helemaal dichtgedraaid staan. Ik heb een uur bij de cv ketel gezeten als deze in rust stand staat en deze gaat om de 5 minuten even kort (30 seconden) draaien.

Vreemd genoeg werkt de ketel wel volgens het ingestelde slimme schema die we hebben ingesteld voor de verschillende kamers.

Wat zou het probleem kunnen zijn?

20210205_124203.jpg 20210205_124857.jpg 20210205_124857.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Bert pit

  • #2
  Aangezien niemand het weet, op tweakers zit een actieve Tado gebruikers groep.


  Het zou kunnen dat een kamer onder de minimum ingestelde temperatuur komt, of dat de vorst beveiliging in werking treedt. Vaak weten dit soort systemen de lokale temperatuur en acteren ze daarnaar. Op zich een hele geruststelling.

  Daarnaast kan een defecte knop veel ellende veroorzaken. Is dat door Tado uitgesloten?
   
  Laatst bewerkt:

  SvdM

  • #3
  Alle knoppen werken inderdaad prima, gaan allemaal netjes open en geheel dicht.
  Wat ik alleen niet begrijp dat de oude Honeywell thermostaat ineens geen spanning meer heeft op de display als ik deze weer terug plaats. Zou er iets aan de ketelzijde defect kunnen zijn, aangezien ik op de Opentherm aansluiting 11 en 12 ook niets meet?
   

  Deleted member 101400

  Specialist Verwarming
  • #4
  Gaat de ketel branden op 5 (cv vraag) of 6/7 (warmwater (warmhoud) vraag)?
   

  SvdM

  • #5
  Zowel op 5 bij cv vraag als op 6 bij warm water vraag. Bij geen vraag gaat hij naar 1.
   

  Deleted member 101400

  Specialist Verwarming
  • #6
  Ik bedoel, wat geeft ie aan als ie ongewenst brandt?
   

  SvdM

  • #7
  Stand 5.
  Hoeveel spanning zou er op de OT aansluiting moeten zijn, ik kan dat nergens vinden...?
   

  Service Monteur Jurgen

  • #8
  Zo te zien zijn er 2 klachten , de cijfer 1 betekent dat de temperatuur bereikt is en dat er nog steeds vraag is.

  dat kan dus cv vraag of de tapschakelaar zijn, als het toestel vanaf status code 6 terug springt naar 1 is de tap schakelaar defect.

  vanaf status code 5 naar 1 betekent dat er nog steeds cv vraag is, als er op dat moment geen thermostaat aangesloten is dan lijkt het erop dat je brander automaat niet in orde is.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu