Vragen over mijn Vloerverwarming

MRNN

 • #1
Ketel: ATAG A244EC
Thermostaat: TADO V3+
Boven radiatoren
Beneden vloerverwarming (Pomp Grundfos UPS15-50)
Keuken close in boiler

Wij zijn recent verhuisd en ik wil graag mijn verwarming wat beter leren kennen, de info die ik online over vloerverwarming vind is vrij algemeen.

Op de vloerverwarming zit een thermostaatkraan die op 28 graden staat. Verder zie ik een pomp met 3 standen die op stand 2 staat en daarnaast een serie knoppen voor de verschillende groepen op de verdeler.1. Wie kan kort uitleggen wanneer ik aan welke instellingen kan zitten en hoe kom ik erachter of de zaak nu “goed
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • MRNN

  • #2
  Klein bumpje als dat mag.

  De eerste vraag zal ik zelf proberen wat meer over te vinden online.

  Kan iemand iets zeggen over de andere twee vragen?
   

  Ronny

  Specialist Verwarming
  • #3
  Volgens mij is het een Robot vloerverwarmingset.
  Misschien heb je hier iets aan?
  (soms kost het teveel tijd om van alles online uit te leggen)
  Is er b.v. een probleem met de installatie?
   

  De loodgieter

  Vaste beantwoorder
  • #4
  We gaan van start.

  Vloerverwarming in combinatie met klokprogramma is wel het energie on zuinigste wat je kunt doen!
  Vloerverwarming is een traaaaaaaaaaaaaaaag systeem en doet er dus lang over om af te koelen maar zeker zo lang om op te warmen. De hoeveelheid energie die je verstookt is weggegooid geld zal het uit proberen te leggen met daar is ie weer een pan aardappeleen op een gasvuur.

  je zet een pan aardapelen op het vuur om hem aan de kook te brengen (kijk naar de vlam onder de pan) die staai op vol te branden juist!
  Nu benne de erpel aan de kook en moeten nog ff doorkoken (kijk nu eens naar de vlam onder de pan) die staai op bijna uit he.

  Waarom is da? nou het antwoord is simpel iets op temperatuur houden is vele male goedkoper als iets kouds weer op warmen, vandaar is vloerverwarming en een klokprogramma ruk :mrgreen: !


  De thermostaat op 28 graden is aan de lage kant je wilt de vloer temp max 28 graden hebben dus gaat dat niet met een installing van 28 granden wat er maximaal in mag. Verhoog deze eens naar 35-40 graden.

  john
   

  MRNN

  • #5
  De loodgieter schreef:
  We gaan van start.
  Bedankt voor je reactie John!

  Na hoelang is het wel zinvol om de thermostaat te verlagen? Wanneer ik vanavond aardappels eet en morgenavond weer, dan is het goedkoper om tussendoor ff het gas uit te zetten ;-) Voelt zo zonde om te blijven verwarmen als ik een weekendje weg ben bijvoorbeeld, of is het dan wel de moeite?

  Thermostaatkraan van vloerverwarming stond al op 28 graden toen we het huis kochten en niet aangezeten, beetje domme vraag misschien maar wat is het gevolg van het verhogen hiervan? Simpelweg dat de vloer eerder op temperatuur is? Want ik kan mij zo voorstellen dat hij met heter water ook sneller té warm wordt waardoor hij de hele tijd moet starten en stoppen met verwarmen om continu gelijk te blijven, of werkt het niet zo?
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #6
  Even wat moeite doen en iedere zondag avond de stand van de gasmeter even opnemen en dan meer experimenteren.
   

  MRNN

  • #7
  Dat heb ik overwogen, echter ik hoopte dat mensen die meer ervaring op dit vlak hebben er zo al iets over zouden kunnen zeggen.

  Wanneer ik ga experimenteren heb ik ook te maken met temperatuur invloeden van buiten, douche gedrag en de invloed van de gashaard die we soms aanhebben.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #8
  S.v.p niet quoten.
  Ik kan het je aanraden. Het gedrag en de omstandigheden maken het daarom zo moeilijk. Bij mij een drive om het daarom maar zelf bij te houden krijg je een veel betere indruk.
  Het zijn juist die verschillende omstandigheden waar je van leert. Uit eindelijk komt het per jaar ongeveer weer op het zelfde uit. Meten is weten.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu