Vragen over kant-en-klaar isolatie

Koelkast

  • #1
Ik ben van plan om in de komende week mijn zolderverdieping te voorzien van kant&klare pur isolatieplaten van 6 cm dik. Er zitten kunststof profielen bij, en zwelband. Nu moet er eerst nog elektra achter worden aangelegd, waarvoor ik ook al wat spullen in huis heb.

* volgens de verpakking van de platen, is het voor een hogere isolatiewaarde zinvol om een luchtspouw achter de platen te houden. Echter, het betreft geen stilstaande lucht wat er dan achter zit (het dakbeschot bestaat uit latten naast elkaar, met smalle kieren ertussen, geen folie o.i.d.)
Is het - naast het feit dat er elektradraad achter moet kunnen - zinvol om een luchtspouw voor de isolatiewaarde aan te houden?

* de platen zijn 120 cm lang en 60 cm breed, terwijl de dakbalken (die horizontaal lopen), 140 cm van elkaar verwijderd zijn. Dat betekent dus een extra stukje van 20 cm, óf steeds bijv. 2x70 cm plaatsen.
Is zwelband (bij het totaalpakket in) dan voldoende om er tussen te plaatsen, of zou ik extra moeten kitten om de isolatiewaarde goed te houden?

* aangezien er 3 schuine wanden zijn op zolder, moet er elektra ingebouwd worden. Dat zou op de dakbalken als opbouwsysteem gemonteerd kunnen worden met de snoeren erop (makkelijker, maar in het zicht), maar ook in het isoeasy systeem gebouwd (dus geboord) kunnen worden met een gatenzaag. Dat gaat - vermoed ik - wel ten koste van de isolatiewaarde van het geheel, en is een stuk lastiger te doen. Wat is hierin zinvol en slim?
 

Tiho

  • #2
Kun je inbouwdozen knap vastzetten dan nog? Mogelijk ook met pur.

De isolatiewaarde wordt niet hoger van een luchtspouw, zeker niet hoe jij het opbouwt. Staat erin dat de zwelband is om te koppelen?
 

Koelkast

  • #3
Oké, de inbouwdozen worden 50 mm en er moet een stugge grijze kabel aan de achterkant ingevoerd worden. Alleen daarom is er al een spouw van zo'n 20 mm nodig (met panlatten).
Zwelband zit erbij om het in de profielen vast te zetten, maar kan (denk ik) ook wel gebruikt worden om te koppelen....
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu