Vragen over Dakshingles leggen

Marco76

 • #1
Binnenkort ga ik het dak van een overkapping vervangen omdat de underlaymantplaten volledig rot zijn na ruim 20 jaar.
Ik heb een paar vragen waar andere wellicht een antwoord op hebben.

Het dak heeft een hellingshoek van ongeveer 20 graden. Is het noodzakelijk om een onderfolie te gebruiken? Of is er een andere oplossing handiger is? Bv een coating?

Er zit nu underlayment onder. Zouden jullie dit weer gebruiken? Of watervaste multiplex? Is wel iets duurder natuurlijk. Maar geen garantieplaat, dat vind ik sowieso te duur.

Hoe kan ik de randen het beste afwerken zodat het mooi is, maar vooral de kans op rotten en delamineren tegen te gaan? Huidige is ooit afgewerkt met aluminium hoekprofiel. Op zicht netjes, maar of het ook echt een technisch goed oplossing is weet ik niet.

Is er veel kwaliteitsverschil in dakshingles. Zijn de shingles van de karwei/gamma goed, of beter naar een specialist gaan? Internet is ook veel verkrijgbaar, maar ja is die goed? Is qua prijs ongeveer gelijk aan bouwmarkt.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Als de hellinghoek 20 graden is moet er eerst een onderlaag onder, een plak/spijkerrol.
  Gezien de prijs van beide materialen kunt u ook epdm zelf leggen.
  Dat gaat (veel) langer mee dan shingles.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  De hoge en de zijkanten van 5 tot 10 cm opstanden voorzien, deze opstanden werk je met een zinken deklijst af. De onderzijde van het dak werk je met een kraallat af en daaronder hang je de goot. Beter kan je het niet maken.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu