Vragen over Evohome HCE80 icm warmtepomp

pjblok

  • #1
Hallo,

ik ben al een tijdje op zoek naar specifieke informatie over de HCE80 die ik wil aansluiten op mijn vloerverwarming met MT4-230NC servo motoren. Er zijn een drietal zones (woonkamer+keuken, hal en kantoor) die ik apart wil bedienen via de HCE80. De kamer heeft ook een houtkachel.

De warmtepomp wordt rechtstreeks op de vloerverdeler aangesloten. De warmtepomp heeft een klein buffervat (15l). De leverancier van de warmtepomp raad af om de zones via de HCE80 te regelen, want als de houtkachel de kamer op temperatuur heeft dan zijn de zones van de kamer dicht. Geen probleem, maar als de temperatuur zakt dan gaan de kamer zones open en dan wordt het koudere water gemengd in de verdeler met water van de andere zones. Volgens de leverancier zou dit dan een daling van temperatuur tot gevolg hebben in de andere zones. Het zou alleen kunnen als er een extra buffer van 100 liter geplaatst wordt, maar die kan ik niet kwijt.

Als ik het goed zie sluiten de MT4-230NC servo motoren volledig dicht of volledig open. Het is niet zo dat de HCE80 dit proportioneel doet naar gelang de warmtevraag. Is dit correct?

Heeft iemand ervaring hier mee en kan mij adviseren?

Ik heb de HCE80 ( een tijd geleden nieuw gekocht ) en op dit moment 1 MT4-230NC. Wat ook vreemd is, is dat als ik deze servo motor via een steker op 220v aansluit er helemaal niets gebeurt. Is dat normaal?

Peter
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #2
Als je een thermische motor zoals deze aansluit op de spanning dan kan het 3 tot 4 minuten duren
voordat het ventiel helemaal open staat. Dat gebeurt niet direct.
Proportioneel regelen kan alleen met een 0-10V sturing, maar bij een 230V of 24V motor kan
dat ook. Als de regeling dat aankan dan doen ze dat met puls sturen. Elke xx tijd krijgt de motor
dan even spanning waardoor de thermische motor niet helemaal open gaat.
Daarbij is het ook heel belangrijk of het ventiel ook proportioneel kan regelen,
er zijn er genoeg die bij een kleine aansturing al helemaal open staan en dan heeft het geen zin.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu