Voordeur kiert aan voorzijde boven en onder.

Jos12

  • #1
Wanneer de deur van binnen gesloten wordt trekken de twee insteekgrendels boven en onder (nemef 1308486)de deur tegen het kozijn en is er geen enkele speling (de slotpot van de insteekgrendels heeft een ovale uitsparing die je kunt verdaaien waarmee je de deur naar het kozijn toetrekt).
Probleem is wanneer de deur van buiten gesloten wordt: ik kan geen method verzinnen om hetzelfde van de buitenkant te bewerkstelligen.

Heeft iemand een idee?


 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Een 3 puntsluiting plaatsen.
 

Detimmerman

  • #3
Inderdaad. Een meerpuntsluiting trekt de deur vaak mooi in de tochtstrips en is van buitenaf te bedienen. Ook kun je ervoor kiezen om insteekgrendels te plaatsen die met een cilinder bediend worden en zo ook van buitenaf gebruikt kunnen worden.
 

Jos12

  • #4
1.Dank voor het advies, maar ik begrijp niet goed hoe een meerpunts sluiting de deur tegen de voorzijde van de sponning kan trekken. Heb uitgebreid de montage-instructie van een Nemef-sluiting bekeken en zie dat de sluiting haken heeft die in de sluitkom trekken.
2.Mijn voorkeur gaat daarom uit naar insteekgrendels die met cylinder vanaf buitenzijde bediend kunnen worden. Punt is dat ik bij het sluiten van de deur de deur tegen de sponning moet kunnen trekken alsvorens de insteekgrendel te sluiten met de sleutel. Maar je kunt moeilijk aan de sleutel trekken om dat te bewerkstelligen. Of bestaan er insteekgrendels met aan buitenzijde knoppen?
 

Poster

  • #5
Als u van buiten afsluitbare insteek grendels monteerd, kunnen die toch in de al gemonteerde "slotpotten" vallen, en zo de deur aanklemmen, al is het zo zoiets van, een kromme deur tegen natuurlijk recht trekken.
 

Detimmerman

  • #6
Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat een driepuntsluiting de deur strak in de tochstrips trek.

Zelf monteer ik vooral HMB driepuntssluitingen waarbij de haken zich sluiten in een taps toelopend sluitkommetje. Hierdoor wordt de haak naar binnen gedwongen en trekt de deur dus iets recht (enkele millimeters, de sluiting mag natuurlijk niet zwaar gaan lopen).

Ik betwijfel of je dit zelfde effect met insteekgrendels kunt bereiken. Je kan natuurlijk een greep op de buitenzijde van de deur monteren waarmee je de deur kunt aantrekken aan de boven en onderzijde, maar dit lijkt mij niet de mooiste oplossing.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #7
Bij mij trekt de driepuntssluiting inderdaad de deur mooi in de rubbers. Nadeel is wel dat de sleutel lastiger om te draaien is. Kies er die na te stellen zijn (sluitkommen).

Alternatieven andere rubbers (groter bereik), of misschien een antidiefstalstrip. Er zijn ook deurenspanners, die hem weer recht trekken.
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #8
Als je een meerpuntsluiting gaat gebruiken en zoals aangegeven kan de sleutel dan zwaarder draaien, neem dan een meerpuntslot met ingebouwde vertraging, je draait wat meer omslagen maar met minder kracht.
Ik gebruikte die voor mensen die niet veel kracht konden zetten of oudere mensen.
 

Jos12

  • #9
Dank voor de adviezen: ik ben overtuigd en het wordt dus een driepuntssluiting met als het even kan een ingebouwde vertraging.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu