Voordeur kiert en tocht. Veel speling aanwezig

Vliegtuig

 • #1
Hallo,

Er zit erg veel speling op onze voordeur. Hoewel er een driepuntssluiting (?) aanwezig (vraagteken omdat ik er totaal geen verstand van heb en niet zeker weet of dit de juiste benaming is), sluit deze gewoon niet goed en is er erg veel speling aan zowel de boven- als onderkant aanwezig.

Zowel van buiten als van binnen kan je aan de deur trekken / duwen en kan je *letterlijk* naar binnen/buiten kijken door de kier.

Door deze speling is er logischerwijs ook veel tocht waardoor ik me helemaal suf stook.

Ik ben erg benieuwd naar wat de mogelijkheden die er zijn om dit probleem op te lossen. Bijgevoegd zijn wat foto's die de situatie hopelijk iets verduidelijken.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
  Ik dacht dat je dit kon vertellen met de sluitplaat, waar het slot in valt.

  De 2 schroefjes bij de rode pijlen even wat losdraaien, en dan het sluitplaatje bij oranje pijl iets naar binnen zetten, dus naar het kozijn toe.
  Dan de schroefjes weer goed vast draaien.
  En anders hetzelfde bij de 2 schroeven bij de blauwe pijlen proberen.

   

  Vliegtuig

  • #3
  Beste Peter,

  Bedankt voor je snelle reactie! Ik heb zelf al geprobeerd de deur iets te stellen middels jouw voorgestelde methode, maar dit zorgt er hooguit voor dat deze iets minder klemt in het midden.

  Het grootste probleem is dat er ontzettend voor speling aan de onder- en bovenkant van de deur aanwezig is.
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #4
  Wat jij hebt is een Fuhr Multisafe type 1. Deze heeft rolnokken. Deze rolnokken (deurzijde) kun je iets verstellen. De sluitstukken op het kozijn zijn dus niet verstelbaar.

  NB: controleer eens of de nokken ook nog daadwerkelijk bewegen als je de klink omhoog trekt. Sowieso is het raadzaam de deur altijd ook op de rolnokken te vergrendelen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu