Vochtprobleem bij tuinverlichting

Rien en Lily

  • #1
Hallo,
In mijn - niet al te goedkope - tuinverlichting heb ik een probleem. Bij regen gaat direct de aardlek eruit als ik de verlichting aandoe.
Alle verbindingen zitten goed vast (bewijst het wel branden bij droog weer) en zijn vrij van de grond.
Wat te doen ??? Kan ik de verbindingen in de lampen ergens mee inspuiten om het probleem te verhelpen. Zo ja: wat kan ik het beste gebruiken ??
In afwachting,
Met vr. grt. Rien
 

Gerrit

  • #2
Deze vraag is vrij algemeen, we kunnen niet zien hoe die verlichting er uit ziet.
In het kort: Zorg dat de boel van boven dicht zit en dat er aan de onderkant een opening zit om condens af te voeren.
 

Rien en Lily

  • #4
Hoi Gerrit en "Fiesiekus",
Bedankt voor jullie reactie.

Ik heb in het andere forum gekeken en daar gelezen dat die lampen het 'nooit' doen. Dus een iets ander probleem denk ik omdat mijn lampen het alleen met regen / nat weer niet branden en dan de aardlek er uit springt.

Mijn 4 tuinlampen zijn +/- 45 cm. hoog en staan in de hoeken van de tuin. Middels een grondkabel - die direct aangesloten is op een door de bouwer aangelegd buitenstopcontact - zijn de lampen onderling verbonden met lasklemmen. De armenturen lijken waterdicht en aan de onderzijde zit ruimte tussen de stenen ondergrond en de armaturen doordat de stenen niet geheel vlak zijn. Condens lijkt dus weg te kunnen.
Daarom dacht ikzelf aan inspuiten met een mogelijk daarvoor geschikte substantie of de lasklemmen extra inpakken met b.v. een folie.

In afwachting, met vr. grt. Rien
 

Fiesiekus

  • #5
Rien en Lily schreef:
Middels een grondkabel - die direct aangesloten is op een door de bouwer aangelegd buitenstopcontact - zijn de lampen onderling verbonden..............
Kunt u dit nader omschrijven.......
 

Rien en Lily

  • #6
Hallo Fiesiekus,

Er is een dubbel geaard stopcontact in de achtergevel geplaatst door de aannemer. dat zit op +/- 50 cm. uit de grond. vanuit de grond komt de grondkabel van de verlichting die in een PVC-pijp op de gevel naar boven gevoerd wordt en via een stootvoeg van onder uit het stopcontact in gaat.
Vervolgens in het stopcontact is aangesloten.
E.e.a. is door de elektricien van de aannemer voor mij gedaan. Spanning op de stopcontacten - en dus ook op de tuinverlichting - zetten gebeurt middels de schakelaar in de woning aan te zetten.

Grt. Rien
 

Fiesiekus

  • #7
Gelukkig maar ! Overigens kan er ook vocht in die buiten-WCD zitten waardoor het probleem ontstaat.
 

Gerrit

  • #8
Spuit die verbindingen liever niet in of erger nog, tape ze niet in.
Vocht kan dan niet weg.
Ik mag aannemen dat de lasklemmen in dozen zitten, en dan kabeldozen. Kijk daar eens in of ze droog zijn.
Zoals Fiesikus al opmerkte: het kan ook in de kontaktdoos zitten.
 

Whimpey

  • #9
Misscien een rare vraag hoor, maar hoe diep ligt die grondkabel? Ik krijg namelijk het idee dat die kabel wel eens beschadigd zou kunnen zijn, waardoor er bij regen doorlekwater inkomt. Ik zou met name daar waar de kabel boven de grond komt, deze eens goed nakijken op beschadigingen.
 

Rien en Lily

  • #10
Hallo Whimpey,

kabel ligt op +/- 50 cm. diep onder een geheel bestraat terras en komt omhoog door betonnen "stenen die in het werk gestort zijn na het bestraten en de "kabel is door de betonnen "stenen' gevoerd.
Geen beschadiging te zijn na demonteren van de lampen (al eerder naar gekeken) .
Bedankt en grt.
Rien
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu