Vocht probleem garage vloer

Arentius

  • #1
Onze garage (vrijstaand naast het huis) wordt met name voor fietsen en opslag gebruikt, dus niet voor auto. Hij wordt niet verwarmd, maar een zijraam heeft wel een ventilatie rooster. Al jaren hebben we - met name in het natte seizoen (herfst/winter) een vochtprobleem in de garage, waardoor alles klam en soms zelfs nat wordt en metaal snel gaat roesten. Stoffen zaken moet je er niet laten, na een paar weken zit de schimmel erin. Ook nu - na de vorst periode - is de boel weer nat.

Vorig jaar zijn het dak vervangen en de muren bewerkt met vochtwerend middel. Wij hadden gehoopt dat dit ook het vochtprobleem zou oplossen maar dat is helaas niet zo. Geregeld is de vloer nog steeds nat, zodat onze conclusie is dat het vocht optrekt. De vloer is van een poreuze steensoort. Eronder zit zand en daar weer onder klei. We wonen vlak bij de IJssel, zodat dit vocht waarschijnlijk grondwater is

Hoe kunnen wij dit probleem het best aanpakken. Heeft het zin om de om de vloer te coaten? Een extra dekvloer - een extra centimeter kan nog net, maar meer niet. Is het een optie de vloer weg te halen en een nieuwe betonvloer te storten of houdt dat ook geen vocht tegen?

Wie heeft er een goede tip?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Je zou een sterke kunststof folie op de vloer kunnen leggen en daar weer iets bovenop wat goed beloop baar is.
Een nieuwe betonvloer zal het beste resultaat geven maar de aansluiting met de bestaande muren of wanden zal niet eenvoudig zijn omdat goed waterdicht te krijgen.
Coatings daar durf ik geen antwoord op te geven.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu