Vocht onder tegelvloer in badkamer?

Sanuk

  • #1
Hallo allemaal,

wij hebben het volgende probleem, het lijkt er op dat er onder de tegelvloer in de badkamer vocht zit. dit stroomt door de muur die aan onze slaapkamer grenst, het maakt hier een soppend geluid onder de laminaat vloer.

wanneer we op de tegelvloer drukken zit daar beweging in, je kunt hem een stukje in duwen het geluid wat je dan hoort klinkt ook alsof er vocht/ruimte onder zit.

de kitranden waren oud dus die hebben we vervangen, maar dit is te veel vocht om nog oud vocht te zijn. we hebben ook over de oude tegels heen getegeld om dat er op een hoger gelegen plaats vocht door de muur heen kwam. dit is nu opgelost.
het zo kunnen zijn dat de nieuwe kitrand niet goed is? maar krijg je dan vocht onder je tegelvloer?

een ander mogelijkheid.
Een tijd terug hadden wij een lek in de afvoer van onze douche, het echte lek hebben ze nooit kunnen vinden. dus hebben ze een gedeelte van de buis omgelegd/ vervangen door een nieuwe afvoer. (het water liep toendertijd de meterkast beneden in) het rare geluid van de tegels is ongeveer op deze plek. zou het mogelijk kunnen zijn dat de oude buis niet goed is afgesloten/ aangesloten er er hierdoor water onder de vloer komt. de afvoer en het tegelen is door een erkend klusbedrijf gedaan.
(kitten hebben we zelf gedaan)

welke optie is het meest aannemelijk? iemand hier ooit eerder van gehoord?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Is dat ter hoogte van de kraan dan even controleren of er achter de rozetten dichtgekit is.
 

Sanuk

  • #3
De kraan zit een heel stuk boven de lekkage, daarr is ook geen vocht te zien. de leidingen lopen allemaal nog over de muur. hier lijkt niets mis mee te zijn. maar het vocht probleem doet zich veel lager voor en hier boven zijn geen vochtplekken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu