Vocht onder nieuw(e) schuifpui/kozijn

Vocht Schuifpui

  • #1
We hebben een nieuwe pui laten plaatsen. Deze is eerst afgesteld en daarna dichtgesmeerd met cement aan de onderkant als 'fundering'. Dit cement, dat aan de buitenkant te zien is, sluit direct aan op de cementdekvloer die binnen gelegd is.

Binnen zien we een vochtplek in de cementdekvloer ontstaan. Deze plek bevindt zich rond een deel dat nog niet helemaal afgewerkt is (en zou dus door regen kunnen komen), maar aangezien de tegels buiten helemaal droog zijn en aangezien de constructie onderin wel geheel 'dicht' is, lijkt het aannemelijker dat het vocht misschien via het zuigende cement naar binnen komt. Wat zouden we nu met de 'open', afgesmeerde cementlaag aan de buitenkant moeten doen zodat er geen vocht meer via dat cement naar binnen komt? Of is er een andere oorzaak/oplossing?







 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Lees eerst de forumregels, werk van derden wordt niet beoordeeld.
 

Vocht Schuifpui

  • #3
Sorry voor het misverstand. Het gaat me hier niet om de beoordeling van het werk van een ander, maar eerder om een mogelijke oplossing. We doen de hele afwerking van onze verbouwing zelf en lopen hier dus zelf tegenaan.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Cement weghalen, waterkering aanbrengen incl thermische onderbreking. Nu is het nog zomer. Echter in najaar en winter worden je problemen nog veel groter!
 

Vocht Schuifpui

  • #5
Heel erg bedankt voor de reactie! Het is alleen nog niet helemaal duidelijk. Het kozijn kan toch niet rusten op de waterkering alleen? Moet die waterkering niet tegen of onder het cement aangebracht worden, of heb je het over een specifiek systeem? En hoe dan precies, met welk materiaal?


Verder vinden we nog één ding aan de huidige situatie vreemd: op basis van de capillaire werking van het cement zou je verwachten dat het op die plekken achter het cement vochtig is binnen (daarom sowieso goed om nu snel voor de herfst aan te pakken), maar de vochtplek die er nú zit bevindt zich achter een deel waar geen cement is gebruikt om aan te smeren, namelijk direct achter de dragende constructie op ouder beton. Waar zou dat mee te maken kunnen hebben?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu