Vloerverwerwarming als bijverwarming

A

Anonymous

Gast
  • #1
Hallo,

Ik heb net een huis gekocht met vloerverwarming als bijverwarming.

Wat ik niet begrijp is hoe de vloer warm wordt als de cv elke keer weer uit sprint.

De radiatoren maken de kamer vrij snel warm waardoor de cv ketel weer uit springt. Op dat moment warmt de vloer dus niet op.

Hoe wordt hij dan warm, aangezien het 5 dagen duurt eer de vloer warm is.

groet
Marco
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Hoi marco leuke site dit, kan ik ook een beetje mijn ei kwijt.

Ik ben namelijk cv monteur haha. Ik denk dat je 't eens moet proberen om te stoken met de radiatoren dicht (de kraan), want dan zal het warme water namelijk niet in je radiatoren komen maar in de vloerverwarming, en zal die beter reageren op je thermostaat.

Ik hoop je te hebben geholpen

mvg arjen
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Hoi Arjen,

Ik zag dat je gereageerd had op mijn vraag over vloerverwarmng als bijverwarming. Ik heb het idee dat ik als ik de radiatoren dicht draai, de buizen niet warm worden maar misschien heb ik niet lang genoeg gewacht. Hoe werkt vloerverwarmig als bijverwarming eigenlijk aangezien de vloerverwarming een eigen pomp heeft. als de cv niet meer pompt, circuleert het water dan wel door de vloer heen of doet ie dan ook niks. En als een cv opwarmt, dan circuleert het water, betekend dat het water uit de radiator weer de cv ingaat, en het weer bijverwarmt wordt en weer terug de radiator gaat ?

Groet Marco

PS. ik zou graag meer willen weten over cv installaties, weet jij een goede site waarin alles wordt uitgelegd
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Vloerverwarming is een traag systeem. Om te testen of de vloerverwarming goed functioneert zul je inderdaad de radiatorkranen in de betreffende ruimte dicht moeten draaien. Dit omdat de radiatoren een veel snellere warmte overdracht hebben.

Als de watertemperatuur ongeveer op 40 gr.cel instelt moet de aanvoer van de slangen naar de vloer handwarm worden en na verloop van tijd, wat afhankelijk is van de lengte van de slangen, pompdruk en de vloertemperatuur, ook de retour warmer worden.

De aanvoer naar vloerverwarmingsset moet uiteraard voelbaar warm zijn. Zit er een maximaal thermostaat op? En is deze goed ingesteld. Draait de pomp?

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu