Jaga Mini Canal Hybrid als oplossing voor uitbouw met houten vloer

WvdB79

  • #1
Hoi allen,

Ben momenteel bezig met de voorbereidingen voor de uitbouw met een Serre van 13m2. Op dit moment worstelen we met het vraagstuk over voor wat verwarmingsoplossing we kiezen. Momenteel hebben we aan de achterkant een schuifpui van vier meter breedte met een convectorput er voor in de volle breedte. De nieuwe Serre krijgt een achterkant van ruim 6 meter.

We hebben een nieuwe houten vloer met vloerverwarming overwogen over de gehele begane grond van 54m2. Dan komen de kosten echter op zo'n 25.000 euro te liggen voor geheel nieuw parket, leggen van droogbouw (oude woning met houten ondervloer), de vloerverwarming zelf, waarschijnlijk allerlei kosten om het recht te krijgen want de vloer zit verlijmd. Daarom willen we voor een goedkopere optie gaan en de bestaande houten vloer "aanhelen". Dit kost zo'n 6000 euro, omdat we ook gelijk de bestaande vloer schuren en van nieuwe laklagen voorzien.

Dan blijven er twee verwarmingsopties over voor ons. Radiatoren plaatsen of een nieuwe convectorput van zo'n 6 meter aan de nieuwe achterkant. Radiatoren trekt ons minder, omdat je toch best wat vermogen nodig hebt, het wat gaat kosten als je het er esthetisch een beetje goed wil laten uitzien en als je voor kwaliteit wil gaan. We neigen er nu naar om voor 2 jaga mini canal hybrids te baan van 310 cm. We zien deze apparaten tussen de 4800 en 5800 watt leveren, waarmee we altijd aan de goede kant zitten (voorkant van de woonkamer heeft een dubbelplaatsradiator van 4 meter breed).

Heeft iemand ervaring met deze Mini Canal Hybrids, qua geluid, stof en warmtebeleving? Verder zie ik allerlei verschillende types. Welke zouden jullie aanbevelen?
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #2
Toevallig heb ik er wel wat ervaring mee, maar e.e.a. is afhankelijk van diverse factoren.
Zijn de convectorputten het enige wat er aan verwarming in de hele ruimte komt, woonkamer en uitbouw?
Als dat zo is dan kun je het qua vermogen wel goed "doen" maar de verdeling in de ruimte is dan niet goed.
Het kan dan zo zijn dat de uitbouw goed warm wordt maar de andere kant van de woonkamer niet.
En:
Met welk temperatuurtraject (aanvoer/retour en ruimte temperatuur) ga je werken?
Welk vermogen is er nodig (berekend)?

Een Mini Canal Hybrid is op zich heel goed, een Clima Canal met JDPC regeling kan b.v. ook maar
de selectie hangt af van meerdere factoren.
 

WvdB79

  • #3
Ah Ronny, fijn om te horen dat je er wat ervaring mee hebt. Kan wel iets meer van een situatieschets geven. Plattegrond van de begane grond vind je hieronder. Er zit een radiator aan de voorkant van de woning. Aan de achterkant bij de bestaande schuifpui zet een convectorput van 4 meter (70 cm diep en 26 breed of zoiets).

Heb van de bestaande radiator een foto gevonden op dit forum van een ander, maar het is volgens mij praktisch dezelfde. Zat zelfs even te twijfelen of het niet van de vorige bewoners hier is geweest ;). Bij het forumtopic wordt aangegeven dat deze zo'n capaciteit heeft van 4200Watt. Op basis van de afmetingen van de convectorput heb ik een schatting gemaakt van zo'n 4300Watt. Die 4300 moet dus vervangen worden en daar komt de extra ruimte van zo'n 13m2 bij. Ga heel conservatief zitten op behoefte van 7000watt.

Wil eigenlijk niet een peperduur bureau inhuren om het allemaal exact te berekenen. Dan ga ik liever voor wat overcapaciteit. Het idee is dan om voor 2 keer 310cm lengte en 34cm breedte, dan kan je naar een vermogen richting de 15.000W. Mijn gedachte is dan: zit ik altijd goed. Afstand tot het midden van de kamer wordt iets groter, maar met twee meter verlenging van de woning weet ik niet of dat direct merkbaar is en of je dan in het midden ook nog wat nodig hebt. Op basis van deze schattingen was vloerverwarming sowieso geen optie geweest, vrees ik. Met vloerverwarming was ik waarschijnlijk niet verder gekomen dat 4000W. Ga overigens uit van 75 graden CV ketel en 21 graden temperatuur.



- Woonkamer, eetruimte plus keuken: 65,66 m2 - (2,7m keer 4,3m)= 54,05m2

- Keuken: 54,05m2 - (9,8m keer 4m)= 14,85m2

- Woonkamer plus eetruimte: 9,8m 39,2m2

Schermafbeelding 2023-06-30 om 11.43.58.png



11614_IMG_2488_1.jpg



11614_IMG_2487_1.jpg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu