Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een alternatieve webbrowser te gebruiken.
Dank voor je antwoord.
Ik heb echter geen thermostaat, de vorige bewoners hebben aangegeven dat er wel voorbereiding voor was gedaan. Hoe kom ik erachter wat voor soort thermostaat hiermee werkt? Kan dit bijvoorbeeld draadloos? De installatie is bijna 15 jaar oud schat ik.
Via de thermostaat knop op de foto voor vloerverwarming, meestal op stand 1 om het aangenaam te houden. Daarnaast 3 bijverwarmingen in de kamer met ook thermostaat knoppen die we naar behoefte openzetten.
Een ander probleem is dat de vloerverwarming thermostaat niet op stand 2 of hoger kan, anders wordt de vloer veels te warm.
Jeetje wat een prutser is dat geweest, SORRY voor de opmerking.
Zo werkt dat eigenlijk niet ..
Je motor behoort 24 volt of 220 v te krijgen afhankelijk van het type.
Daarnaast zet je dus een kamerthermostaat er op.
Een aan/uit model.
( let op als de motor 220v is ) zul je of met een relais moeten werken of een kamerthermostaat moeten nemen die 220v kan schakelen.
Je maakt dan een seriële verbinding met 1 van de 2 kabels die naar dat motortje gaan naar de kamerthermostaat, en de 2e kabel die van de kamerthermostaat komt sluit je daar aan waar je de andere draad hebt weg gehaald.
Als bij stand 2 van de thermostaatkraan de vloer al te warm wordt dan kun je er van uit gaan dat deze niet goed werkt cq deffect is.
De cijfers geven de aanvoertemperatuur aan als je het met 10 vermenigvuldigd.
Als ik het zo lees zou ik de gehele verdeler en de regeling controleren en aanpakken.
Een geschikte kamerthermostaat plaatsen die de thermo afsluiter kan schakelen.
De thermostaatknop goed controleren en indien nodig vervangen.
De pomp niet tegelijk laten schakelen met de thermo afsluiter maar indien gewenst een pomregelaar opzetten
Die thermoknop heeft een voeding nodig in dit geval 230 volt. Voor de veiligheid zou ik die vervangen voor een 24 volts variant. Zo niet hou goed rekening dat je met een gevaarlijke spanning werkt en niet elke kamerthermostaat geschikt is.
...is het niet een aanlegthermostaat? die ervoor zorgt dat de pomp pas gaat
draaien als de aanvoer temp. boven een bepaalde waarde komt??
Anders zit hij toch niet op de pomp aangesloten....er vanuit gaande dat diegene
die hem erop heeft gezet verstand van zaken had