Type vloerverwarmingsunit

Veloce

  • #1
Waar zitten toch die enorme prijsverschillen in b.v 4 groeps koop je al voor 150 euro maar ook zijn er te koop voor 600 euro en meer waar zit dat prijs verschil toch in?????? dan heb je nog LTV verdeler of boxer enz wie kan dit een beetje toelichten?????
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #2
Kies voor een hydraulisch neutrale verdeler met pompschakeling en thermostaat kraan als je een unit met een pomp zoekt. om het gelijk goed af te regelen kun je een verdeler kiezen met zogeheten flowmeters.

met flowmeters.

zonder flowmeters


sucses
 

Xr8

  • #3
De kwaliteit bepaalt voor een groot deel de prijs. Tevens is een goede verdeler met een maximaal thermostaat uitgerust. Bij de goedkope is dit vaak niet zo. Heb je een verdeler met een zogenaamde optimizer dan kun je hierop waarden instellen. De verdeler is dan voorzien van een stroombesparende voorziening voor de pomp (pompschakeling).

LTV verdeler heeft geen eigen pomp en wordt vaak gebruikt in een systeem waarbij er een ketel alleen aan de vloerverwarming hangt. De ketelpomp pompt dan ook door de slangen.

Succes.
 

Chathanky

  • #4
In het voorbeeld van de Loodgieter zie je waar het verschil in kan zitten, wel of geen flowmeters.

De vraag en antwoord of je nu de dure of de goedkope moet nemen hangt af hoe je installatie er gaat uitzien.
Heb je groepen waarvan elke groep even lang is uitgevoerd heb je in principe geen flowmeters nodig. Bij gelijke afstelling krijgt elke groep even veel water.
Heb je groepen met verschillende lengtes is een verdeler met meters handig, je kunt elke groep afzonderlijk afstellen. Korte lengtes minder flow en de langere groepen meer flow.

Bij een auto kun je ook kiezen of je wel of geen navigatie en andere opties wil of nodig hebt. Als je elke dag dezelfde route aflegt en altijd naar bekende plaatsen gaat is een navigatie leuk maar niet perse nodig. :mrgreen:
Darnaast is het veelal: ieder waar naar zijn geld, en uitzonderingen daar gelaten.

Bekijk of laat je goed adviseren wat je werkelijk nodig hebt. Wil je graag alle toeters en bellen dan neem je vanzelfsprekend de duurste. :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu