Vloerverwarmingspomp kapot

Martijn82

 • #1
Ik heb sinds 3,5 jaar vloerverwarming, met daarbij een Wilo vloerverwarmingspomp. Sinds paar dagen ratelt het ding als een malle, hij lijkt dus een defect te hebben.

Nu heb ik het tegelbedrijf gemaild die hem gezet heeft en die komt terug met het antwoord dat er twee jaar garantie op zit.

Er bestaat echter ook nog zoiets als het conformiteitsbeginsel, wat zegt dat een product moet voldoen aan de eigenschappen die je als consument redelijkerwijze mag verwachten. Bij zo’n pomp zou ik toch mogen verwachten dat hij redelijkerwijze langer dan 3,5 jaar mee gaat of niet? Naar mijn idee zeker 10 jaar...

Vooralsnog reageert het tegelbedrijf niet meer, dus wilde ook eens peilen wat jullie ervan denken...
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Degooijer

  Specialist Vloerverwarming
  • #2
  Je mag verwachten wat je wilt, maar bij levering is de garantietermijn bepaald op 2 jaar.
  Binnen de EU geldt een minimale garantietermijn van 2 jaar.

  Dat geldt ook voor enkele andere pompmerken.
  Het kan zelfs je eigen fout zijn dat een pomp defect gaat. Veel gebruikers halen in de zomer de stekker uit het stopcontact. Daardoor onstaan veel defecte pompen omdat ze door kalkvorming vast gaan zitten. Defect door foutief gebruik.
  U hebt het type van de pomp niet vermeld, maar het kan zijn, dat dit type ontlucht kan worden, waarmee euvel verholpen kan zijn.
   
  Laatst bewerkt:

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu