Gaat bij gebruik slimme radioatorknoppen de vloerverwarmingspomp aan?

Kluscorne

 • #1
Hallo,

Ik heb twee kamers, kantoor en praktijkruimte, die ik 'los' wil verwarmen. Nu schijnt dat te kunnen met slimme radioatorknoppen en een slimme thermostaat.

Twee vragen hierover:

1. als ik een knop hoger zet als de gemeten temperatuur en het water in de ketel is koud, dan slaat de ketel toch aan voor die ene radiator?
2. op de aanvoerleiding voor de vloerwarming zit de aftakking naar de radiotor van de praktijkruimte. De vloerverwarmingspomp zit ongeveer twee meter na die aftakking. Daar heb ik een pompschakelaar op zitten, die ongeveer op 38 graden staat. Er is toch grote kans dat als ik de slimme radiatorknop openzet, dat er 'lek' warmwater naar de pompschakelaar vloeit, waardoor ook de vloerverwarming gaat draaien? Dat wil ik juist niet, omdat we de woonkamer voornamelijk met houtkachel verwarmen (met gratis hout)...

Zijn er mogelijkheden om dit te voorkomen?

slimme knop.JPG
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Ronny

  Specialist Verwarming
  • #2
  Als je op de radiator en ook op de vloerverwarmings groep(en) motoren zet dan kan dat niet gebeuren.
  Stel dat je op een van de vloerverwarmingsgroepen geen motor hebt zitten dan gebeurt dat wel.

  Met motor bedoel ik hetzelfde als jouw "slimme" knop.
   

  Kluscorne

  • #3
  Bedankt voor je reactie, maar ik snap eigenlijk niet goed wat je bedoelt. Met motor bedoel je dan een soort afsluiten ook op de aanvoerleiding van de vloerwarming? Daar dus ook een thermostaatknop op?
   

  Haemmertime

  Vaste beantwoorder
  • #4
  Nee, volgens mij bedoelt hij dat je alle thermostaatkranen dan moet voorzien van slimme knoppen, zodat je alles los kunt besturen, want de ene keer zul je vraag krijgen uit kamer 1, en de andere keer uit kamer 2. Als je iedere kamer smart wil maken, met je denk ik iedere kamer voorzien van een slimme knop, en dit aansturen met een slim schema.
   

  Kluscorne

  • #5
  maar hoe maak ik de vloerverwarming dan 'slim' ?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu