Vloerverwarmingsopties voor NEHOBO vloer?

Hansie5

  • #1
Goedemorgen allemaal,

Ik ben op zoek naar wat advies/ervaring voor het volgende:

Ik ben van plan vloerverwarming in ons vrijstaande huis van '69 aan te gaan leggen.
In de ruimtes op de begane grond liggen nu verschillende vloerafwerkingen met diverse hoogtes.

Mijn eerste idee was om alle afwerkvloeren eruit te halen en dan nieuwe afwerkvloer op te bouwen met geisoleerde noppenplaten tbv vv, hierdoor heb ik dan een niveau door de gehele begane grond (excl recent gerenoveerde wc) en kan ik een afwerking laten leggen.

Er is alleen een kleine uitdaging, de woning is geheel onderkelderd. De kelder is ingedeeld in diverse ruimtes en voorzien van opbouwleidingen (dikwandig cv naar radiatoren boven, riool, gas, water, diverse elektra). Het geheel word geventileerd dmv 3tal koekoeken met uitzetramen.
De vloeren van de begane grond in de woning zijn nehobo vloeren. Er is een keuken aanbouw uit 74, deze is voorzien van betonnen broodjesvloer met hieronder een vrij diepe kruipruimte die bereikbaar is vanuit de kelder.

Nu hoorde/las ik laatst ergens dat de afwerkvloer waarschijnlijk zeer slecht van de nehobo vloer zal komen en dat er waarschijnlijk meer kapot zal gaan dan goed is.

Andere optie is inslijpen, maar dan stook ik de kelder bijna net zo warm als de begane grond.

Heeft iemand ervaring met het verwijderen van een cement dekvloer van een NEHOBO vloer?
 

In gedachten

Specialist Vloerverwarming
  • #2
Waarom zou je de dekvloer verwijderen, met risico dat je veel kapot maakt.
Frezen is in meeste gevallen niet mogelijk. Isoleer de vleor vanuit de kruipruimte.
Gebruik een droogbouwsysteem met buizen van minimaal 14 mm diameter (liever 16 mm, dan ben je voorbereid op eventueel lage temperatuursystemen, zoals warmtepomp)
Is licht in gewicht en je hebt geen afwerk(dek)vloer nodig + daarna kun je praktisch alle vloerafwerkingen toepassen (met een lastenverdeellaag bij dunne of verlijmde vloerbedekkingen)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu