Vloerverwarming wordt te heet

Ulgerkamp

 • #1
Nu inmiddels veel over gelezen, vooral op dit forum. Maar ik ben er nog niet uit. Sindskort hebben wij vloerverwarming met een verdeler van Robot. Dit weekend voor het eerst aangezet en aangesloten. Zowel de aanvoer als afvoer worden echter veel te heet (ondanks het instellen van de thermostaat van de verdeler op maar 20 graden). Nu las ik ergens dat dan het retourventiel niet open kon staan. Ik krijg deze echter niet open. Het zou moeten kunnen met een inbus, maar bij het retourventiel kan echt geen inbus in! Help!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Degooyer

  Specialist Vloerverwarming
  • #2
  Zie de handleiding van de verdeler: deze is te downloaden op de Robot site.
  Of neem contact op met degene die het heeft aangelegd.
  robot-verdeler.jpg

  C=retourventiel (kapje er af draaien)

  Thermostaat hoger zetten: de omgeving is nu al meer dan 20 graden C, dus blijft die kraan (ventiel) onder de thermostaat dicht. Zet maar rustig op ruim 30 graden en bekijk dan wat er gebeurt (niet te zuinig zijn!!)
  Ik neem ook aan dat de installateur wel een opstartprotocol heeft verstrekt........
   
  Laatst bewerkt:

  The headhunter

  Specialist Elektra
  • #3
  Als aanvoer en retour heet worden heb je geen flow over de vloer.
  Staan de kranen bij H wel open?
  Soms monteren ze voetkranen bij G, staan die wel open en loopt de pomp wel?
   
  • Like
  Waarderingen: Degooijer

  Ulgerkamp

  • #4
  Ja opstart protocol en handleiding natuurlijk gelezen. Het dopje er ook zeker wel afgedraaid, maar daar kan geen inbus in. Het is meer een piramidevormig gat. Alle H’s staan open en er zijn geen kranen bij G. Hoe kan ik zien of de pomp loopt?
   

  Ulgerkamp

  • #5
  Ik zal eens proberen de thermostaat op 30 graden te zetten.
   

  Ulgerkamp

  • #6
  image.jpg

  Het retourventiel blijkt gewoon open te staan. Thermostaat in de kamer heb ik op 30 graden gezet. De thermostaat van de verdeler op 25. En toch schieten beide thermometers naar enkele minuten al naar 50 en over de 30 graden! Dit lijkt me toch niet goed als opstookprotocol?
   

  The headhunter

  Specialist Elektra
  • #7
  Lijkt erop dat aanvoer en retour verwisseld zijn.
  Laat alles afkoelen, welke leiding word het eerste warm op de verdeler?
  Links of rechts boven.
   

  De loodgieter

  Vaste beantwoorder
  • #8
  We gaan eerst eens beginnen met alles juist te ontluchten dus groep voor groep. Draai hiervoor alle groeps afsluiters dicht. Nu draai je er 1 open en stelt de pomp in werking en laat deze net zo lang draaien tot je geen luchtbellen meer via de retour terug ziet komen. Dit doe je bij elke groep net zo lang tot je overal in de retour water zonder luchtbellen hebt.
  Vanuit hier ga je het opstook protocol in.
   

  Ulgerkamp

  • #9
  De linker (aanvoer) buis wordt duidelijk eerder warm dan de rechter. Dus de aanvoer en retour zijn niet gewisseld. Ik ga eens proberen op die manier te ontluchten!
   

  Ulgerkamp

  • #10
  Ik zie geen enkele luchtbel… bij geen van de stappen, maar dat is ook omdat er volgens mij geen “flow” is en de pomp niet veel doet.
   

  De loodgieter

  Vaste beantwoorder
  • #11
  Op de wilo pomp zit standaard een onluchtprogramma dit kun je ook handmatig activeren kijk hiervoor even in de gebruikershandleiding van de pomp.
  Je retour ventiel staat open want anders zou je geen warmte voelen geen flow is geen warmte.
  Heb je al ergens anders aan gedraaid misschien???? Nr K misschien???
   

  Ulgerkamp

  • #12
  De pomp reageerde niet op allerlei handelingen uit de handleiding, maar toen ik (voor de honderdste keer) daarna de stekker er in en er uithaalde wel! Toen ging de pomp zelf opeens ook echt geluid maken. Dat deed het eerst niet. Ik denk dat het probleem is opgelost.
   
  • Like
  Waarderingen: De loodgieter

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu