Vloerverwarming warmt onvoldoende

Klmdkl1

  • #1
Mijn vloerverwarming warmt onvoldoende op naar mijn idee. Ik heb een 8 groeps ROBOT verdeler. De aanvoer is heet, de radiator knop staat op max(6). Nu komt het probleem. Als ik alle groepen open heb staan dan stijgt de aanvoertemp tot 35 en de retour ong 30 graden. Hoger komt het geheel niet. Als ik per groep ga meten (7 groepen dicht en dan 1 voor 1 aan zetten) dan komt de aanvoer tot 55 en de retour ong 48 graden per groep. Het systeem lijkt dus wel door te stromen. Ik heb de verdeler, de pomp en alle groepen 1 voor 1 ontlucht (zat er overigens niet in).

In het verleden heeft de vloerverwarming het beter gedaan en er is volgens mij niets veranderd in het systeem.

Vragen:
1. Is het normaal dat de temperatuur zo zakt als alle groepen open zijn. Ik kan me dat in het begin wel voorstellen, maar waarom komt de temperatuur niet hoger dan 40 graden als alle groepen open staan ?

2. Kan het een CV ketel probleem zijn ?! In huis op andere verdiepingen nog enkele radiatoren, die het normaal doen.

3. De ruimte waar de verdeler in hangt heeft zelf een temperatuur van rond de 23 graden (wasmachine en droger staan er ook). De radiatorknop van de verdeler staat tussen 4 -6. Maakt dit uit voor de werking van de radiator knop (maw slaat de radiatorknop dicht bij hoge omgevingtemperaturen) ?
 

Kacheltje

  • #2
Draai eens een aantal radiatorknoppen dicht die het dichtst bij de ketel aangesloten zijn en laat opzijn minst een radiatorknop open. (1 voor 1 en dan even aankijken op de verdeler)

Kijk dan of dit een verbetering geeft. (of de verdeler dan wel beter op temperatuur komt.)
 

Xr8

  • #3
De knop op de verdeler reageert niet direct op de omgevings temperatuur. Als het goed is meet deze door middel van een capilair in de verdeler zelf.

Wat kacheltje aangeeft zou ik eerst eens proberen. Wellicht zit er in de buurt van de ketel een kleine radiator welke snel opwarmt. Als de ketel dan te warm water retour krijgt zal deze terug moduleren en niet voldoende vermogen leveren.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu