Pomp verdeler vloerverwarming uitzetten

merijnpeters

  • #1
Beste forumleden,

Ik heb een composieten LTV verdeler van Therminon die voorzien is van een pomp. Ook zit er op de verdeler een inregelventiel waarmee ik de verdeler hydraulisch actief of neutraal kan maken.
Nu wil ik mijn CV ketel op een laag vermogen/temperatuur laten draaien omdat ik het huis enkel verwarm met vloerverwarming (beneden 60m2 verdeeld over 6 groepen, boven enkel de badkamer vloerverwarming d.m.v. een RTL ventiel en een handdoekradiator die op 40 graden ook prima werkt).

Met deze setup zou ik dus in principe het huis (redelijk/goed geisoleerd) op laag temperatuur kunnen verwarmen, maar als de verdeler hydraulisch neutraal staat ingesteld verwacht deze een hoog temperatuur aanvoer van de CV ketel, toch?

Nu kan ik mijn verdeler dus ook hydraulisch actief instellen (gesloten verdeler), maar is het in dat geval dan beter om de pomp van de verdeler te verwijderen? (is met deze verdeler wel mogelijk)

Mijn vraag is, als ik de stekker van de pomp eruit trek, heb ik dan eigenlijk het zelfde resultaat als wanneer de pomp helemaal is verwijderd, of biedt de pomp dan veel weerstand in de verdeler? Of zou ik in principe gewoon de pomp er tussen kunnen laten zitten en aan laten staan?

Alvast bedankt!
 

Auto-Geen

  • #2
De weerstand van een niet aangesloten pomp is minimaal, maar als de ltv 100% gesloten is, is het de vraag of de pomp van de CV ketel voor voldoende circulatie kan zorgen. Pomp niet verwijderen en voor de rest experimenteren.
 

merijnpeters

  • #3
Bedankt voor je reactie!
De ketel betreft een Remeha tzerra ace uit 2020. Lijkt mij dat de pomp van deze ketel wel sterk genoeg is om voldoende water door de vloer heen te circuleren, toch? En moet ik in dat geval dan de min en max toerental van de pomp in de CV op 100% zetten?

Verdeler hangt direct naast/onder de CV ketel. Iedere groep is ca. 90m lang.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu