Vloerverwarming scheiden

Cyclist

  • #1
Het vloerverwarmingssysteem heeft jaren direct op het normale verwarming aangesloten gezeten, uiteraard met een thermostaatkraan er tussen. Dit werkte toen perfect, maar verbruikte wel veel energie, daar de ondervloer zeer matig geïsoleerd was. Op zeker moment is de vloerverwarmingspomp defect gegaan en hebben we het jaren zonder vloerverwarming gedaan. Tevens hebben we ongeveer terzelfder tijd een nieuwe Hr-ketel aangeschaft, die de oude ketel en de geiser verving. Omdat de vloer binnenkort (goed) geïsoleerd wordt (evenals de buitenmuur), wil ik het systeem weer opstarten. Vanwege de zuurstof doorlatende vloerslangen met o.a. een warmtewisselaar.

Mijn idee was om het volgens bijgevoegd schema aan te sluiten. De foto's geven aan hoe het was en hoe het zou worden. Met de witte kraan kan ik de secundaire waterstroom regelen, de primaire wordt afhankelijk van de temperatuur in het voorste waterblok geregeld. In het achterste waterblok (de vloer-retour) zitten twee regelventielen (kamer, keuken) en wordt op de meest linkse spruit het expansievat(je) aangesloten.

Op het voorste waterblok wordt op de middelste spruit zowel de vulkraan als het overdruk ventiel aangesloten.

In het oude systeem had ik een weersafhankelijk systeem plus pompschakeling gemaakt, de laatste liet ook in de zomer beide pompen op regelmatige tijden lopen, werkte prima.
Nu met de Remeha-Avanta 28c moet ik e.e.a. nog bekijken hoe ik dat ga doen?

Mijn vraag is eigenlijk heb ik e.e.a. qua nieuwe opzet goed?

Schema vv.jpg Hoe het was.JPG Hoe het word.png
 

Auto-Geen

  • #2
Dit is wel heel erg oud. Ik zou gaan voor nieuwe slangen en verdeler. Als je weinig geld heb moet je dingen goed doen.
 

Cyclist

  • #3
Dank je, maar die slangen vervangen is geen optie, die liggen in de cement onder 2,5cm dikke plavuizen. De unit op zich is inderdaad al oud, maar nog prima lekdicht geen rotte plekken er zit binnen wel wat zwarte poeder in, maar dat kan ik er uit spoelen. De slangen zijn nu ook schoon.
 

In gedachten

Specialist Vloerverwarming
  • #4
Dit is rijp voor het museum! Installeer maar een nieuwe verdeler met label-A pomp: niet verder aan knoeien.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu