Vloerverwarming op houten vloer met vinyl

Jan Betuwe

  • #1
Wij willen graag op een houten vloer ( kruipruimte met balkenlaag en planken) een vloerverwarming maken met daarop ongeveer 2 mm kunststof "parket". Als ik de elec vloerverwarmingsmatten gebruik die vaak in badkamers liggen moet ik de vloer nog wel isoleren aan de onderzijde , maar ook egaliseren aan de bovenzijde voordat het kunststof er op gelijmd kan worden. Wie o wie heeft een idee hoe dit kan ??

We hebben niet veel zin om de kruipruimte vol te rijden met zand en een betonvloer te gaan leggn ; het moet toch ook anders kunnen ??
 

Kacheltje

  • #2
Isoleren is aan te raden. Door het opwarmen van de vloer wordt het warmteverlies van vloer naar kruipruimte veel groter dan normaal.
Je zal voor moeten zorgen dat de vinyl op een vlakke ondergrond ligt. De matten zijn niet 100% vlak.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #3
Reken voor u begint even uit wat het electrisch vermogen van de vloer is.

Mogelijk dat de hoofdzekeringen verzwaard moeten gaan worden.
Want over wat voor oppervlakte heeft u het in m2. voor die ruimte

Dan niet onbelangrijk, wat het gaat kosten aan electra verbuik op jaar basis als het een grote ruimte is.

Tevens wat is de isolatie waarde van de nieuwe vloer die u erop gaat leggen, als die te groot is zal de warmte er niet voldoende doorheen komen?

Vr Gr en succes ermee
 

Kacheltje

  • #4
Het elektrisch vermogen moet je zeker in de gaten houden of dat wel uitkomt. En zo niet overwegen of aanpassen opweegt tegen het al dan niet aanbrengen van elektrische vvw.

De warmteafgifte van elektrisch verloopt anders dan die van water.
Bij vvw met water zal de warmteafgifte verminderen als de vloerbedekking isolerend is. Voor elektra is dat van minder belang.
Als je vloerbedekking isolerend is dan is het aanbrengen van isolatie onder de vloer heel belangrijk. De vloermat wordt tussen een isolerende laag warmer omdat het zijn warmte niet kwijt kan. De warmte zal altijd afgegeven worden aan het vloeroppervlak. Wel dien je rekening te houden dat die warmte dan niet door je vloer in de kruipruimte weg kan maar aan het vloeroppervlak.

Als de isolatiewaarde heel hoog is kan de mat bloedheet worden. Maar met vynyl zal dat niet zo groot zijn dat er schade zou ontstaan.

Voor een goede verdeling van de warmte is het aan te raden om een warmtegeleidende laag onder je vinyl te hebben. Enkel vinyl zal warm worden op de plekken vaar de warme draden lopen en daartussen blijft het koud. De warme plekken in het vinyl zijn dat ook aan de hoge kant.
Een geleidende ondervloer voor je vinyl is van noodzakelijk belang. Dit ook om de vloerthermostaat goed te laten functioneren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu