Vloerverwarming onder pvc niet boven de 27 graden

Witje75

 • #1
Wij zijn van plan om de oude dekvloer eruit te halen, dan vv en 5 cm nieuwe zand cement vloer erin te doen. Graag willen we daarop een pvc vloer laten plakken. Maar nu zag ik dat je bij pvc niet boven de 27 graden mag verwarmen.
Mijn vraag: Voelt de vloer dan wel warm aan? En kan hij de kamer genoeg verwarmen? Als ik op internet zoek zie ik veel klachten voorbij komen van mensen die klagen dat hun aanvoertemperatuur van de vv niet hoger is dan 30 graden. (Die hebben geen pvc vloer) Maar wat ik daaruit opmaak, is dat hun vinden dat de vloer niet warm genoeg is, of de ruimte niet warm genoeg kan worden.
Aangezien we geen radiatoren meer willen vraag ik me dus af of we dan niet beter tegels kunnen nemen.
Wie heeft ervaring om niet boven de 27 graden als aanvoertemperatuur te verwarmen als hoofdverwarming, en hoe bevalt dat?
Ik ben nu bezig om 10 cm pirplaten tegen de onderkant aan te plakken, dus wel geïsoleerd straks.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Cvolieboy

  Specialist Verwarming
  • #2
  Wat denkt u dat er gebeurd als de vloer constant een hogere temperatuur van b.v. 35°C zou hebben wat er gebeurd met de kamer temperatuur?

  Bij de nieuwere bouwnormen is het vaak zo goed geisoleerd dat bij een vloertemperatuur van 21°C de woonkamer prima op temperatuur blijft.

  De vloer voelt dan niet warm aan, omdat uw voeten richting de 35°C gaan en dat is dus bij een 27°C vloertemperatuur niet veel anders.

  Vr Gr
   

  JeffreyD94

  • #3
  Zo’n bakerpraatje van vloerverwarming, mensen verwachten bij vloerverwarming constant warme voeten. Of vinden de vloer koud aanvoelen. Vloerverwarming is een manier van verwarmen niet meer of minder, als uw huis op temperatuur komt dan werkt de installatie perfect.
   

  Witje75

  • #4
  Aha, dus de vloer wordt niet warm, maar zal ook niet ijskoud meer aanvoelen. Ik hoop dat ons huis dan lekker warm zal worden.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #5
  Leg even een of andere temperatuurmeter op je vloer dan weet je waar je het over hebt. :wink:
   

  Ingmar89

  Specialist Verwarming
  • #6
  En de watertemperatuur is ook niet hetzelfde als de oppervlaktetemperatuur van de vloer.
  Het water moet warmer zijn om een oppervlak van 27 graden te krijgen. Hoeveel warmer precies hangt af van je vloer.
   

  Witje75

  • #7
  Wgb schreef:
  Leg even een of andere temperatuurmeter op je vloer dan weet je waar je het over hebt. :wink:
  Vanmorgen was de temp van de kamer 17,5 graden. De termometer op de grond gaf 15 graden aan. En dat voelt erg koud. 27 graden zal dan vast beter aanvoelen.

  Ingmar89 Juist. Dat zal verklaren waarom mensen met 30 graden aanvoer klagen. Ik dacht dat de aanvoertemp niet hoger mocht zijn dan 27, maar dat blijkt dus niet zo te zijn. Mijn vraag is beantwoord. Dankjewel.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #8
  Mooi, getallen daar hebben we wat aan. En voelen zegt ook niet alles. Voel je aan steen dan voelt dat koud. Hout voelt al wat warmer aan en kunststof voelt nog warmer aan. Allemaal zijn ze 15 graden warm of is dat koud. :wink:
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu