Vloerverwarming onder bed?

Nefertem

  • #1
Hallo allemaal,

Wat vinden jullie van geen vloerverwarming onder een bed?

Dus letterlijk heel de kamer heeft vloerverwarming maar waar een bed zou komen/kunnen te staan wordt geen vloerverwarming gelegd.

Ik realiseer me dat ik op dit moment vrij weinig informatie geef maar ik ben heel benieuwd wat men hier van vind.

Kan dit? is dit normaal? of is dit heel bizar?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Een bed is verplaatsbaar, dus bij anders indelen van de slaapkamer heb je alsnog vloerverwarming onder het bed, en een deel naast het bed zonder vloerverwarming...
 

Nefertem

  • #3
heb je alsnog vloerverwarming onder het bed, en een deel naast het bed zonder vloerverwarming..
Juist, wat moet ik daarvan vinden?
Ga ik daar veel last van hebben? Is het merkbaar tussen de ene tegel/plek en de andere tegel/plek?

of maakt het allemaal totaal niet uit omdat met vloerverwarming de gehele vloer word verwarmd.
 
Laatst bewerkt:

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #4
Daar waar je geen vloerverwarming legt, wordt de vloer in principe niet warm. Bij een gemiddelde slaapkamer neemt het bed een behoorlijk deel van de vloeroppervlakte in, dus even los van het feit dat je niet altijd weet waar het bed komt te staan, is het ook even de vraag of de vloer voldoende capaciteit kan leveren als een aanzienlijk deel van de vloer niet wordt voorzien van verwarming.
 

Nefertem

  • #5
Het gaat om een nieuwbouw woning in eigen beheer dat op dit moment word gebouwd. Vloerverwarming is nog niet gedaan . In principe bemoei ik er niet echt mee met het huis maar ik denk wel beetje mee met sommige punten.

Dus ik kreeg vandaag de tekening te zien van de vloerverwarming en ik zag onder de bedden dat er geen vloerverwarming komt en ik dacht onmiddelijk dat zoiets niet klopt.

Naar mijn weten zal je dat direct voelen tussen de ene tegel en de andere. Dus vandaar dat ik hier kwam om toch nog even wat meer informatie te vragen.

Ik kreeg namelijk het gevoel bij het gesprek dat ik aan het overdrijven ben maar volgens mij is dat eigenlijk best wel bizar om zo een gedeelte geen vloerverwarming te doen. Puur omdat je geen flauw idee hebt wat voor een kamer dat wordt in de toekomst. (tekening geeft aan 2 persoons bed, maar ik denk mocht er kinderen komen dan wordt het gewoon een 1 persoons bed ergens in een hoek)

Mocht iemand nog meer informatie hebben dan hoor ik dat graag.
 
Laatst bewerkt:

Klussen.

  • #6
Wat zijn de argumenten om hierop te besparen?
 

Klussen.

  • #7
Lijkt me vreemd als het zou gaan om een besparing op de extra meters verwarmingsbuis.
 

Nefertem

  • #8
Geen flauw idee. Dat dacht ik dus ook dat de besparing echt minimaal moet zijn. Volgens mij was de argument onder een bed wil je het juist koel houden. We hebben er niet een heel lang gesprek over gehouden maar ben inmiddels meer informatie aan het verzamelen.

maar uit je antwoord kan ik dus aannemen dat je het ook erg bizar vindt?
 

Sander 1972

  • #9
Als het hoofd verwarming is dan heb je het wel nodig, zou wel in de woonkamer een hoekje vrij houden voor de hond.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #10
De besparing op materiaal is hooguit 25 Euro. Het discomfort is groter...
 

Nefertem

  • #11
Ik geloof wel dat het genoeg is om de kamer te verwarmen. Nieuwbouw woningen zijn zo extreem geïsoleerd. Dus dat wil ik nog wel geloven.

Maar het gaat meer om het feit dat ik denk het zeer storend zal zijn. Ik geloof niet dat je er weinig van gaat merken als een oppervlakte van 180x200 geen vloerverwarming heeft. Mijn idee zegt dat het juist heel erg storend zal zijn.

Vandaar dat ik hier ben om de meningen van anderen te horen want in dit ben ik eigenlijk wel een leek.
 

Klussen.

  • #12
Nefertem schreef:
Volgens mij was de argument onder een bed wil je het juist koel houden.
In elk geval hebben ze erover nagedacht ;) Mijn ervaring is dat de verwarming in de slaapkamers van een redelijk geïsoleerde woning zelden aan staan. Ik kan me niet heugen dat ie in mijn eigen slaapkamer ooit is aan geweest. Het wordt anders als de slaapkamer als werkkamer wordt gebruikt. Dan zou ik een volledige vloerverwarming willen. btw: is de vloerverwarming per ruimte in te stellen? Zo ja, kun je hem altijd lager zetten als het te warm is.
 

Nefertem

  • #13
Nee dat klopt ook. Ik denk ook dat het nooit/zelden aan gaat staan maar goed. Het gaat meer om je weet niet wat de toekomst brengt. studerend kind? hobby kamer?

1 kamer op de begane grond is ingedeeld als slaapkamer maar wordt in principe gebruikt als kantoor voor de komende 10 jaar ofzo. Daar is ook een oppervlakte van 180x 200 waar geen vloerverwarming loopt.

ja ze zijn per kamer in te stellen. of het was duo zone ofzo. durf het niet met zekerheid te zeggen maar als het goed is kreeg elke kamer een eigen thermostaat/unit.
 
Laatst bewerkt:

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #14
Is dit nu een vraag van je zelf, of heeft het bedrijf dat de vloerverwarming gaat leggen/heeft gelegd dit voorgesteld.
Ik zou in ieder geval overal de vloerverwarming doorleggen.
 

Nefertem

  • #15
ik durf het niet te zeggen wie dit plan heeft opgesteld. ik neem aan dat het degene is die zich met het huis bezighoudt in combinatie met het installatie bedrijf. Het zou best kunnen dat het bedrijf denkt als jij het zo wilt dan leggen we het zonder enige advies. (niet meedenkend installatie bedrijf)

Nogmaals ik heb niet een heel lang gesprek over gehad. Ik zag de installatie tekening en we hebben er kort over gehad. Ik ben ook een leek dus kon er niet zoveel kabaal over maken zonder in te lezen m.b.t vloerverwarming.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #16
Besparing materiaal 25€. Besparing loonkosten zal best een stuk hoger zijn. Toch weer verdient zo werkt het in de aannemerij.
 

Nefertem

  • #17
Dit geloof ik. alhoewel dit niet de aannemer is maar meer van als ik hier kan besparen kan ik dat geld ergens anders stoppen. Maar ik vind dit de onjuiste besparing maar als het goed is worden de tekeningen aangepast. ik had meer strijd verwacht maar het viel blijkbaar mee.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Ronny

Specialist Verwarming
  • #18
Op zich niet zo'n heel stom idee, in een slaapkamer wil je het koel houden, de meesten tenminste.
Als je dan op het grootste deel geen vloerverwarming plaatst en juist rondom het bed wel dan heb
je warme voeten als je het bed uit stapt en de ruimte blijft relatief koel(er).
Persoonlijk zou ik het niet doen, wij hebben in de hele slaapkamer vloerverwarming maar dat is zo
gedaan omdat we de kamer later dan ook voor een andere functie kunnen gebruiken.
 

Nefertem

  • #19
Klopt ook maar er zijn weinig (slaap) kamers waarvan je weet dat het de komende dertig jaar hetzelfde blijft. Misschien de hoofdslaapkamer.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu